Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii bucureşteni vor fi supravegheaţi cu camere video la a doua sesiune a bacalaureatului

Marţi, 5 August 2008 (18:01:19)

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an se va desfăşura, în Capitală, în unităţi de învăţământ în care există sisteme de supraveghere video în clase, pe holuri şi la intrare, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
  Inspectorul şcolar general al Capitalei, Stelian Fedorca, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că hotărârea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va da posibilitatea ca bacalaureatul să fie supravegheat video în majoritatea centrelor de examen.

"Iniţial, am găsit suficiente centre care dispun de sistem de supraveghere atât pe hol cât şi în clase. Există totuşi un număr destul de mare de licee unde, în această perioadă, au loc lucrări de reamenajare şi de aceea nu pot organiza sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Putem garanta însă că majoritatea centrelor de examen vor dispune de acest sistem de supraveghere", a precizat Fedorca.

Inspectorul general a mai spus că o altă măsură de securitate vizează faptul că elevii vor fi obligaţi să lase toate obiectele personale la intrarea în sala de examen, astfel încât să nu aibă de unde copia.

De asemenea, Fedorca a spus că pentru anul şcolar viitor au fost deja întocmit un proiect privind achiziţionarea sistemelor de supraveghere video pentru toate unităţile de învăţământ care vor fi centre de examen, document care va fi transmis Ministerului Educaţiei.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este programată între 18 august şi 1 septembrie. Examenul de bacalaureat începe cu probele orale, în 18 august fiind programată examinarea la Limba şi literatura română, în 19 august la Limba şi literatura maternă, iar în 20 august la Limba şi literatura modernă.

În 21 august încep examenele scrise, prima probă fiind Limba şi literatura română. În 22 august va fi susţinută proba la Limba şi literatura maternă, în 25 august - proba obligatorie a profilului, în 26 august - o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică), iar în 27 august - ultima zi de examen - o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisă sau practică).

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 29 august (până la orele 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii bucureşteni vor fi supravegheaţi cu camere video la a doua sesiune a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii bucureşteni vor fi supravegheaţi cu camere video la a doua sesiune a bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei