Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Dunărea poate fi o soluţie de transport ecologic care ar degreva autostrăzile Europei

Marţi, 5 August 2008 (18:15:28)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că l-a bucurat deschiderea manifestată de cancelarii Austriei şi Germaniei, cu care a discutat la cel mai recent Consiliu European, pentru "visul de a lega Marea Neagră de Marea Nordului" prin canalul Dunăre-Rin.
  Şeful statului s-a întâlnit, la bordul unui vapor care a făcut o croazieră pe Dunăre în zona Orşova, cu reprezentanţi ai unor firme austriece, cu care a discutat despre potenţialul de investiţii în sectorul românesc al Dunării.

El a spus că este unul dintre politicienii care promovează ideea că Dunărea şi Rinul trebuie să devină o coloană de transport european prietenos cu mediul.

"Dunărea devine un test pentru politicienii europeni, în ce măsură facem ceea ce spunem când ne referim la mediu. În baza unor decizii la nivelul Consiliului European şi al Comisiei Europene, Dunărea poate fi o soluţie de transport ecologic care ar degreva foarte mult autostrăzile Europei. România, Bulgaria, Serbia, Austria, Germania au în mână soluţia de a transforma transportul într-o variantă de transport mult mai prietenoasă cu mediul", a spus Băsescu.

El a adăugat că, în 1992, a fost prezent la deschiderea canalului Rin-Main-Dunăre. Băsescu a menţionat chiar că a fost prezent la bordul navei care a făcut prima călătorie pe acest canal. "Mi s-a părut că, după acea primă navă, vor mai trece multe, nu a fost aşa şi până la intrarea României şi Bulgariei în UE ar fi fost o justificare politică, acum nu mai există", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că a discutat cu cancelarii Austriei şi Germaniei, la lucrările celui mai recent Consiliu European, despre acest subiect. "M-a bucurat deschiderea celor două personalităţi pentru visul de a lega Marea Neagră de Marea Nordului şi am convingerea că oamenii de afaceri vor fi cei care ne vor împinge înainte în a face ceea ce trebuie pentru realizarea acestuia", a spus Băsescu. El a invitat oamenii de afaceri din Austria să investească în sectorul românesc al Dunării.

După încheierea discursului preşedintelui, un om afaceri a spus că a venit la Orşova cu maşina din Timişoara şi a văzut pe drum foarte multe maşini de construcţii stând. "Probabil erau în pauza de masă", a replicat râzând şeful statului, răspunsul său stârnind aplauze din partea celor prezenţi.

El a adăugat că România are un ritm de creştere în primele şase luni ale acestui an de 8,2% din PIB, mare parte datorându-se sectorului construcţiilor. "Şi vreau să vă spun că cei mai mari constructori din România sunt germani şi austrieci, aşa că nu ştiu de ce stăteau", a spus şeful statului râzând, după care a fost aplaudat de cei prezenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Dunărea poate fi o soluţie de transport ecologic care ar degreva autostrăzile Europei .
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: Dunărea poate fi o soluţie de transport ecologic care ar degreva autostrăzile Europei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei