Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

Drumul Suceava - Vatra Dornei: „Infernal, ca la Canal!”

Vremea însorită nu îi poate bucura pe şoferii care au de parcurs, pe DN 17, între Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, serpentinele de la Mestecăniş. Cauza este praful care se ridică de pe drumul în lucru la trecerea fiecărei maşini de tonaj mare. Atunci când se circulă în coloană, la final de săptămână, orice şofer poate ajunge sufocat de praf în spatele unei autobasculante sau al altui „mastodont”, care nu are nici o vină că ridică valuri de pâclă din pietrişul răscolit pe drum.

Vizibilitatea este adesea atât de redusă, încât, oricât de mare ar fi vehiculul din faţă, la un moment dat nu se mai zăreşte la trei metri în praf, chiar dacă are luminile de poziţie aprinse.

Nici gropile sau denivelările de pe drum nu se zăresc, după cum nu se mai văd nici utilajele care lucrează pe drum şi, atunci când două vehicule grele se întâlnesc, este imposibil pentru cei ce vin din urmă să mai vadă ceva în trafic în faţă, preţ de câteva secunde.

Nici un indicator rutier nu avertizează asupra vizibilităţii reduse, iar conducătorii auto cred că acolo este un pericol real, mai ales când vizibilitatea scade brusc, în curbele strânse.

„Este infernal, nu am mai văzut aşa ceva din tinereţe, când am fost detaşat la Canal. Numai acolo erau valuri de praf, dar se mai şi stropea din timp în timp, ca să vezi pe unde lucrezi şi ca să poată compacta. Este foarte periculos, chiar şi pentru şoferul experimentat, pentru că praful dens care îţi apare brusc te poate dezorienta. E la fel ca atunci când eşti brusc în ceaţă, doar că praful nu reflectă lumina de la faruri, ca şi ceaţa. Din praf, cum observaţi, farurile şi poziţiile nu se mai văd deloc la un moment dat. La Mestecăniş e câte o curbă dificilă, pe care trebuie să o urmăreşti, iar dacă te trezeşti cu vizibilitate zero, chiar de nu ai viteză, poţi ajunge frumuşel în râpă. Nici măcar nu poţi să te opreşti, că nici cel de după tine nu te vede şi te loveşte fără să aibă vreo vină. Aici nu e destul că se lucrează ca naiba şi se toarnă asfalt peste prăfăria asta, ca să ţină o lună, dar e şi semnalizată lucrarea deficitar. Vai de mama lor de drumari!”, ne-a spus Mircea Marian, unul dintre participanţii la trafic la sfârşitul săptămânii trecute.

 

Turiştii străini fac cale întoarsă

Şi turiştii străini care ajung în acele locuri fără să îi fi prevenit cineva se îngrozesc şi uneori se tem să treacă mai departe. Un microbuz plin cu germani care doreau iniţial să ajungă la Vatra Dornei s-a oprit sâmbătă pe DN 17 să filmeze, prin parbriz, ceea ce ei credeau că înseamnă urmările unui dezastru natural. Şoferul român le-a explicat râzând, cum s-a priceput în limba lor, că nu e decât un drum românesc în lucru la greci, dar pasagerii au decis imediat că e mai prudent să se întoarcă din drum.

Firmele care lucrează la reabilitarea DN 17 între Gura Humorului şi Vatra Dornei au fost adeseori în ultimii trei ani subiect de critică din partea participanţilor la trafic şi autorităţilor judeţene sucevene pentru întârzierea lucrărilor, blocarea drumului, semnalizare defectuoasă a lucrărilor şi calitate discutabilă a acestora.

Cu toate avertizările publice şi somaţiile, calvarul şoferilor pe DN 17 nu pare să se sfârşească nici în această toamnă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Suceava - Vatra Dornei: „Infernal, ca la Canal!”.
 Vizualizări articol: 3718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Drumul Suceava - Vatra Dornei: „Infernal, ca la Canal!”4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 5 aug 2008, 11:45:25
Sunt din Suceava si trebuie sa merg la Cluj, stie cineva, cum este starea drumului si prin Ardeal! Sa inteleg ca intre Cimpulung si Vatra Dornei nu se poate trece,este chiar asa dezastru!?
1.1  RE: Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 5 aug 2008, 17:10:38
Se trece, dar astepti mult si se circula greu din cauza prafului. Si nu e bine sa mergi noaptea, ca nu se vad obstacolele bine. Ocoleste!!!!
1.2  RE: Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 5 aug 2008, 22:13:01
Mai bine mergi pe Toplita.Inconjori putin dar e mult mai bun drumul.Pe Tihuta e prapad.Nu vezi nimic daca ai o masina in fata(mai ales daca nimeresti in spatele unui tir)
2.   Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 5 aug 2008, 12:08:25
cel mai bun drum e prin Tg Neamt - Borsec - Cluj. Prin alta parte nu e bine sa risti.
2.1  RE: Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 5 aug 2008, 15:30:33
CEL MAI BUN DRUM e prin Piatra Neamt - Gheorgheni - Tg Mures - Truda - Cluj, dar cum zici tu, prietene. Prin toplita - reghin cam rupi masina ... iar consumul e acelasi, chiar daca ruta propusa de mine e mai lunga cu vreo 50 de km...
2.2  RE: Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 5 aug 2008, 20:19:57
E rau si pe acolo drumul. Nu mai ai efectiv pe unde sa mergi normal. Daca as mai merge la Cluj as merge pe E 85 pana la Ploiesti si de acolo pe E 60 inspre Cluj. E distanta mult mai mare dar ai in mare parte drum cat de cat mai normal.
2.3  RE: Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 5 aug 2008, 21:09:09
mergi prin bacau - comanesti - odorheiu secuiesc, miercurea-ciuc, sighisoara - tg mures - cluj. E un drum foarte buna, doar vreo 30 de km intre comanesti si granita de judet fiind plombat dar nu spart. Garantat ajungi mai repede.
2.4  RE: Cine a trecut, rog sa spuna daca se poate trece! trimis de
( 6 aug 2008, 08:22:33
Mergi prin Tg Neamt- Reghin-Apahida-Cluj. Au reparat 99% din ce era stricat. Mai este o portiune de 2-3 Km cu denivelari dar in rest e bine. Verificat sambata si duminica!!
3.   Asa e trimis de
( 5 aug 2008, 13:00:53
intradevar.cel mai bun e prin NEAMT,BORSEC CLUJ,,,am venit de la Oradea Duminica,,,drumul e bun ,,,,,pe la Mestecanis nu ai ce cauta,,,DRUM BUN

4.   Cluj trimis de
( 5 aug 2008, 13:53:33
E denivelat rau si prin Borsec drumul sa nu te astepti la cine stie ce minunatie de drum, si mai sunt gropi si pe acolo, unele chiar se pot numi cratere.
4.1  RE: Cluj trimis de
( 6 aug 2008, 02:00:54
Furiosule!

O sa economisesti o gramada de bani pina vor fi drumurile ca-n Ungaria. Ma crezi?
5.   Vinovati trimis de
( 5 aug 2008, 15:21:38
Cine este vinovat de starea drumului ? Ala de a luat comision (spaga) de la grec.

Ar trebui reziliat contractul si dat altei firme, dar la cum se misca justitia in romania... trec cel putin 10 ani pana se va clarifica acest aspect, iar acest lucru este cunoscut de grec. Din aceasta cauza isi permite sa isi bata joc de lucrare.

Trebuie facuta o ancheta (de catre ziaristi) din care sa reiasa in mod clar cine s-a ocupat de acest contract. Din ce partid face parte, si daca candideaza la uninominale. Singurul lucru pe care il putem face este sa nu-l mai votam (pe el sau partidul din care face parte).
5.1  RE: Vinovati trimis de
( 5 aug 2008, 17:20:15
Stati linistiti ca de aceea se incurca lucrarile sa mai iasa ceva MOLOZ

,,,ca la CORHOZ

,,,RUSINE DERBEDEILOR nu platesc rovineta pina no sa fie drumurile ca in UNGARIA

6.   Traseu Suceava -Oradea trimis de
( 5 aug 2008, 15:26:11
Cel mai bun drum posibil spre Ardeal .

Suceava-Piatra Neamt-Bicaz-Lacu Rosu-Gheorghieni-Sovata-Tg.Mu am venit de la Baile Felix si nu cred ca exista alta varianta mai buna de drum pe relatia Suceava -Baile Felix.Este adevarat ca este mult mai lung decat cel prin Vatra Dornei si chiar decat cel prin Borsec dar se merita.�nainte de a ajunge la Tg.Mures ,daca doriti sa evitati orasul este o intersectie (Ungheni),dupa care continuati drumul spre Cluj(E 60).Va doresc drum bun. 0740 303610.
7.   Confirm si eu trimis de
( 5 aug 2008, 15:33:43
Prin Praid e super drumul. Pe la Borsec iti rupi masina in 2. E mai dezastru decat mestecanis dorna de la noi. Cand am venit din Austria am crezut ca nu o sa mai am masina.
8.   Sa aflam partidul cu necazul si sa nu-l votam! trimis de
( 5 aug 2008, 15:46:51
Multumesc mult de tot la toti! Sunteti draguti ca m-ati pus ,,in curent''!

Sfatul dat de Dl. Alin, de la pozitia 5, este bun si ar trebui sa-l luam in considerare. Parera lui de a nu vota partidul care-si bate joc de acest drum si implicit de noi sper sa ne-o insusim cu totii atunci cind mergem la vot,la uninominale.

Multumesc mult Dl- Tabarcea, sfatul tau este bun de urmat!
9.   ... trimis de
( 5 aug 2008, 17:23:17
Cine este responsabil... uite un subiect bun pentru un ziarist profesionist.

Care sunt baietii destepti care au acceptat aceasta stare.

Pe cine sa nu votam ca sa nu se mai intample acelasi lucru.

Asteptam urmatorul articol, unde sa se spuna clar din ce partid faceau parte (sau fac parte) cei care au dat acest contract grecilor.

Propun sa se monteze afise (de genul "Aici sunt banii dumneavoastra") de-a lungul acestui drum in care sa se specifice in clar:

------------------------------

Drum in lucru de la data ... care trebuia terminat la data...

Aceasta lucrare a fost atribuita contractantului (...) la data de (...)

prin contractul nr (...) semnat de catre (...)

------------------------------

Si asa o sa stim pe cine sa nu mai votam.

Dar cine sa faca acest lucru ???

Ce ziar are tupeul sa se ia la tranta cu baietii destepti ???
9.1  RE: ... trimis de
( 5 aug 2008, 18:26:51
articole despre acest drum au mai fost in monitorul de suceava si s-a scris despre problemele care sunt, despre modul in care se lucreaza si despre nesimtirea celor care fac lucrarile. asteptam sa mai vedem astfel de articole. sintem un judet turistic si am ajuns bataia de joc al unor oameni care habar nu au ce se intampla.

sa vedem cit mai putem sa asteptam
10.   DV17 trimis de
( 5 aug 2008, 17:58:39
Edilii Sucevei fac festivaluri Cantece su dansuri aduc fele de fel de neaveniti de cantareti si cheltuiesc aiurea banii Dece nu ar impulsiona repararea DN17 Flutur decat ar tot aparea pe la Tv mai bine ar mai merge sa vada cum lucreaza drumarii Dumineca acu 2 saptamani ploua cu galeata Nu sambata si la pod la Scheia se turna in draci asfalt pe o ploaie cu galeata

Asa conducatori asa lucratori Vravo voua cinstet celor ce v-au ales

Sa va fie rusine Asa drum ca Dn 17 nu exista in tara Si noi am fost la Felix cand am mers a plouat si a fost mai bine ca nu aera asa praf cand ne-am intors pe 25 iunie doamne o saptamana am avut praf si in suflet Sa va fii de mii de ori rusine,dati spaga inapoi si contractati lucratori seriosi
11.   Astia sunt in stare sa omoare si speranta! trimis de
( 5 aug 2008, 19:47:52
Sunt dornean si pot sa va spun un lucru sigur. Astia care au dat contractele grecilor si grecii sunt buni de trecut cu compactorul peste ei.Ne-ati facut orasul si zona praf , din punct de vedere turistic si economic si v-ati batut joc de banii munciti pe care i-am dat pentru o masina pe care a trebuit sa o spargem prin gropile,santurile si pragurile pe care le-ati facut in loc de sosea.Am ajuns o vagauna spre care nu se mai aventureaza nimeni.Astia , impreuna cu autoritatile locale au reusit sa faca praf un brand (VATRA DORNEI) creat in timp.Dar ce-i intereseaza pe ei , ca doar brandul a fost creat de austrieci!Asta e o tara a imposturii si a impotentei.Auzi !!!?? Sa ne faca noua grecii soselele , stiut fiind de toata lumea cat de ,,harnici" sunt grecii.Daca va uitati mai atenti pe harta Europei o sa observati ca mai exista niste tari:Germania , Austria etc..Cu ei de ce nu ati incercat ? Va era frica sa nu care cumva sa faca soselele bine si la termen ???
11.1  RE: Astia sunt in stare sa omoare si speranta! trimis de
( 5 aug 2008, 19:59:40
Domnule aveti dreptate. Intr-adevar isi bat joc de Vatra Dornei, un oras cu un potential turistic imens. Niste nenorociti, nici nu mai stii ce sa spui...
11.2  RE: Astia sunt in stare sa omoare si speranta! trimis de
( 6 aug 2008, 08:38:51
Chestia cu uitatul pe harta Europei in speranta de a alege lucratori seriosi nu prea tine la noi in tara, stiut fiind faptul ca persoanele din Germania sau Austria nu prea dau spaga. In schimb grecii...
12.   Drumul foamei trimis de
( 6 aug 2008, 10:44:20
Poate domnu Flutur ne da o mana de ajutor si mai baga putin tapusa in coastele firmelor care se fac ca lucreaza,k d altfel ne rupem masinile in doua maiales cei kre mergem km d 3/4 ori p saptamana,nuj c sa mai zic e jale cu j mare
13.   FARA CUVINTE..... trimis de
( 6 aug 2008, 16:06:34
Am facut greseala sa iesim din tara pe la Satu Mare....adica Suceava-Vatra-Dornei.........V de mama noastra......Chiar nu mai am cuvinte......PACAT...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei