Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Legislativul nu trebuie să frâneze derularea cercetărilor penale împotriva parlamentarilor

Miercuri, 21 Mai 2008 (17:40:25)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Parlamentul nu ar trebui să "frâneze" în niciun fel derularea cercetărilor penale în cazul unui parlamentar, ministru sau chiar a preşedintelui României, considerând că instanţa ar trebui să constate vinovăţia persoanei respective.
  "Nu am mai participat de două săptămâni la reuninile BPC, dar dacă mă întrebaţi, părerea mea despre acest subiect este că Parlamentul nu trebuie să frâneze sub nicio formă derularea cercetărilor penale împotriva nu numai a parlamentarilor, miniştrilor sau foştilor miniştri, ci şi împotriva preşedintelui României. Nu ştiu dacă e vorba de vinovăţie (în cazurile Mitrea şi Năstase - n.r.). Cel mai bun lucru este ca orice fel de dosar să ajungă în instanţă şi instanţa, în baza probelor şi a rechizitoriului, să constate dacă cineva este sau nu vinovat", a spus Ludovic Orban la o dezbatere organizată de GDS, menţionând că Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze derularea cercetărilor penale.

Declaraţia lui Orban a venit ca răspuns la o întrebare referitoare la poziţia PNL cu privire la avizarea de către Parlament a continuării cercetărilor penale a miniştrilor paralmentari suspectaţi de acte corupţie.

"După opinia mea, trebuie modificată Constituţia, practic imunitatea aşa cum e ea în sensul Constituţiei trebuie acordată ca şi procedură doar pentru declaraţiile şi acţiunile politice, iar pentru toate celelalte categorii de cercetări orice om care deţine funcţie publică trebuie să fie egal cu ceilalţi cetăţeni ai României şi să poată să fie anchetat fără aviz de la CSAT sau de la preşedintele României, Parlamentul României", a spus Ludovic Orban.

În replică la un comentariu, Orban a afirmat că nu crede că există membri PNL care "au împiedicat o anchetă a instanţei".

"Declaraţia, atât a domnului Bogdan Olteanu, cât şi a mea în această privinţă este că vom face tot ce putem astfel încât să nu fie oprită derularea anchetelor în caz", a mai spus Orban.

Conducerea Camerei Deputaţilor nu a reuşit să ia o decizie cu privire la data la care va fi dezbătut în plen raportul privind solicitarea DNA de avizare a cererii de începere a urmăririi penale a lui Miron Mitrea, din lipsă de cvorum, la şedinţa de marţi participând doar 5 din cei 13 membri ai Biroului permanent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Legislativul nu trebuie să frâneze derularea cercetărilor penale împotriva parlamentarilor.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Orban: Legislativul nu trebuie să frâneze derularea cercetărilor penale împotriva parlamentarilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei