Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea să organizeze discuţii între sindicate şi patronate, pentru modificarea Codului Muncii

Miercuri, 21 Mai 2008 (16:37:15)

Guvernul intenţionează să organizeze discuţii între sindicate şi patronate privind creşterea competitivităţii firmelor şi derularea unor programe mai coerente de recalificare a şomerilor, ceea ce ar putea conduce la modificarea Codului Muncii şi a Codului Fiscal.
  Organizarea unei astfel de discuţii este prevăzută în planul de acţiuni pe 2008 al Programului Naţional de Reforme, aprobat, miercuri, de Guvern.

"Am trecut în acest plan de acţiune obligativitatea, cel puţin din partea Guvernului, de a iniţia dezbaterea şi a vedea în ce măsură există posibilităţi de a flexibiliza, pe de o parte, componentele din Codul Muncii, care ar putea să ducă la o creştere mai mare de competitivitate în ceea ce priveşte firmele, şi pe de altă parte măsurile care să fie compensatoare, în acelaşi Cod al Muncii, pentru siguranţa locului de muncă prin programe de pregătire a şomerilor într-un mod mai coerent decât până acum", a afirmat şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea.

El a arătat că trebuie începută o discuţie şi că a avut o discuţie cu preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care este "doritor" de o astfel de dezbatere.

Planul conţine 34 de măsuri, printre care elaborarea, până la sfârşitul anului, a unui cod administrativ şi a unui cod de procedură administrativă, facilitarea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la licitaţii de achiziţie publică, prin eliminarea din caietele de sarcici a unor prevederi discriminatorii, dezvoltarea expertizei comisiei de supraveghere în piaţa asigurărilor, monitorizarea cheltuielilor de personal, eliminarea unui număr de 25 autorizaţii şi stabilirea unui mecanism de notificare a practicilor administrative excesive, simplificarea procedurilor de autorizare în domeniul mediului, înfiinţarea unui birou unic pentru proceduri de recrutare a angajaţilor, reabilitarea infrastructurii unităţilor de învăţământ din mediul rural, finalizarea informatizării sistemului de învăţământ.

Planul va fi discutat, la 23 mai, împreună cu membrii ai sindicatelor, partidelor, reprezentanţi ai Comisiei Europene, şi ulterior, la 3 iunie, într-o reuniune a premierului Tăriceanu cu membrii Cabinetului, urmând ca Programul Naţional de Reforme actualizat să fie transmis Comisiei Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea să organizeze discuţii între sindicate şi patronate, pentru modificarea Codului Muncii.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul vrea să organizeze discuţii între sindicate şi patronate, pentru modificarea Codului Muncii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei