Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O ursoiacă şi doi pui s-au plimbat, în plină zi, pe o stradă din Braşov

Miercuri, 21 Mai 2008 (15:39:17)

 O ursoaică şi doi pui au coborât, miercuri, în plină zi, pe o stradă din municipiul Braşov şi s-a plimbat în voie timp de aproximativ o jumătate de oră, aproape de liziera pădurii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Ursoaica şi cei doi pui ai ei au fost văzuţi, miercuri, coborând de două ori pe stada Matei Basarab din municipiul Braşov - o dată în jurul orei 9.00, iar a doua oară în jurul prânzului. Potrivit locuitorilor din zonă, ursoaica şi puii ei s-au plimbat pe strada din zona Dealului Melcilor timp de aproximativ o jumătate de oră, până când s-au retas în pădure.

Braşovenii care locuiesc în zonă au sunat la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) din cadrul Primăriei Braşov, solicitând intervenţia pentru alungarea urşilor de pe spaţiul public.

Potrivit lui Flavius Bărbulescu, şeful SPGA Braşov, angajaţii serviciului nu au putut interveni pentru a captura urşii pentru că la apariţia lor în zonăanimalele nu se mai aflau pe spaţiul public.

"Ursoaica a fost văzută la liziera pădurii care este domeniu silvatic. Noi nu putem să capturăm urşii decât dacă coboară în oraş pe domeniu public sau intră în curţile oamenilor. Cred că urşii vor mai coborî în această perioadă să caute de mâncare şi sfătuim oamenii să nu se aproprie sub nici o formă de ei" a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Flavius Bărbulescu.

Joia trecută, o ursoaică şi puiul ei au ajuns la etajul al treilea al unei vile de pe strada Castelului din centrul oraşului Braşov. Ursoaica, în vârstă de aproximativ trei ani, şi puiul ei, de maximum două luni, au stat în centrul Braşovului, pe strada Castelului, timp de trei zile. Femela a ajuns la un container aflat la poalele Tâmpei, însoţită de puiul ei, care a rămas blocat într-o grădină împrejmuită de unde nu a mai putut ieşi.

Joi dimineaţă, proprietarul unei case de pe strada Castelului a auzit mormăiturile puiului şi a sunat la 112.

Primarul Braşovului George Scripcaru a emis, vineri, o dispoziţie prin care cei 13 urşi şi puii acestora care trăiesc în pădurile din zona municipiului să fie scoşi din fondul de vânătoare şi să fie trataţi ca animale fără stăpân aflate pe domeniul public, adică să fie prinşi şi duşi în rezervaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ursoiacă şi doi pui s-au plimbat, în plină zi, pe o stradă din Braşov.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O ursoiacă şi doi pui s-au plimbat, în plină zi, pe o stradă din Braşov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei