Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La USR, Băsescu îi spune lui Vosganian: Rămâi aici, poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria

Joi, 24 Aprilie 2008 (14:49:30)

Preşedintele Traian Băsescu, alături de miniştrii Culturii, Adrian Iorgulescu, şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a participat, joi, la sărbătorirea centenarului Uniunii Scriitorilor. La începutul evenimentului, Traian Băsescu, Adrian Iorgulescu şi Nicolae Manolescu au stat de vorbă câteva minute, după care preşedintele USR l-a rugat pe şeful statului să ia cuvântul.

"Este dificil, când vii dintr-o lume cu almanahe, cu succesuri, cu scheleţi, e greu să vorbeşti scriitorilor. O să încerc să vă vorbesc corect, să nu îi reprezint pe cei care vorbesc aşa", a spus Băsescu, la care cei prezenţi au izbucnit în râs.

În discursul rostit, preşedintele Băsescu s-a referit la activitatea Uniunii Scriitorilor în cei 100 de ani, declarând că instituţia a avut un rol important în evoluţia culturii române. El a mai spus că, dacă în afara ţării primul plan este ocupat de muzicieni şi pictori, în ţară scriitorul rămâne figura centrală.

După discursul preşedintelui, a luat cuvântul ministrul Culturii, care a spus că, de la înfiinţare, în Uniune au fost şi profitori şi colaboraţionişti, dar şi scriitori care au avut merite în cultura română. Iorgulescu i-a mai asigurat pe membrii Uniunii de sprijinul Guvernului.

După ce Iorgulescu şi-a încheiat discursul, preşedintele USR, Nicolae Manolescu, i-a oferit preşedintelui Traian Băsescu o medalie aniversară.

"Pe o parte scrie ce trebuie, pe cealaltă parte este clădirea asta, care este încă în picioare", i-a spus Manolescu lui Băsescu, menţionând că şeful statului, în discuţia avută la începutul evenimentelui, "a promis ceva sau a spus ceva".

Băsescu a răspuns că în acea discuţie i-a spus lui Manolescu că cererea pentru un nou sediu a venit prea târziu, pentru că el nu mai este primar. "Dar domnul Videanu este un demn succesor al dumneavoastră", a continuat Manolescu, la care Băsescu i-a răspuns: "Este, dar are şi el priorităţile lui".

Nicolae Manolescu i-a oferit aceeaşi medalie şi fostului preşedinte al Academiei Române Eugen Simion, spunându-i acestuia că titlul de preşedinte se păstrează şi că astfel nu trebuie să-i transmită această medalie actualului preşedinte al Academiei.

Manolescu a continuat să înmâneze medalii, invitându-i pe cei cărora le oferea distincţiile să se apropie de el pentru că firul microfonului este prea scurt şi nu poate "să zboare" prin sală. Băsescu a tras de fir, pentru ca Manolescu să se poată deplasa în sală, şi i-a spus acestuia: "Vă ajut eu să zburaţi, domnule preşedinte". Cei din sală au izbucnit în râs la afirmaţia preşedintelui.

Şeful statului l-a întrebat pe Manolescu dacă nu mai are şi pentru Varujan Vosganian o medalie. Manolescu a răspuns negativ. "Nu ştiu dacă ştiţi, el este scriitor", i-a spus Manolescu lui Băsescu despre Vosganian, la care şeful statului i-a răspuns: "Este la locul potrivit aici". "Domnule preşedinte, este loc pentru toată lumea", a replicat Vosganian. Manolescu a precizat că îi va înmâna o medalie lui Vosganian "cu prima ocazie".

Înainte ca şeful statului să plece de la Uniunea Scriitorilor, Vosganian i-a spus lui Manolescu: "Îl conduc eu", la care cei prezenţi în sală au izbucnit în râs.

Traian Băsescu i-a replicat lui Varujan Vosganian, râzând: "Nu, nu, nu, rămâi aici, te rog mult, şi poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria". Râzând, cei doi au dat mâna, după care preşedintele Traian Băsescu, condus de Nicolae Manolescu, a plecat de la Uniunea Scriitorilor.

Varujan Vosganian este vicepreşedinte al USR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La USR, Băsescu îi spune lui Vosganian: Rămâi aici, poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria .
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La USR, Băsescu îi spune lui Vosganian: Rămâi aici, poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei