Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înghesuială

54 de suceveni vor să fie primari în oraşele „vechi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 54 suceveni aspiră să ocupe fotoliul de primar în oraşele vechi ale judeţului - Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret şi Solca.

Cea mai mare concurenţă, de nouă pe un loc, se înregistrează la Suceava şi Rădăuţi, unde primarii în funcţie vor să-şi conserve mandatul râvnit nu numai de celelalte partide, ci şi de un independent, cum este cazul oraşului Rădăuţi.

Câte opt candidaţi sunt la Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, şase la Solca, cinci la Vatra Dornei şi Gura Humorului şi patru la Siret.

La Suceava toţi candidaţii au în spate formaţiuni politice, mai mult sau mai puţin puternice.

Vor să fie primar de Suceava în mandatul 2008 - 2012 două femei – viceprimarul Angela Zarojanu, din partea PNL şi Mihaela Moroşan- PNG, primarul în funcţie, Ion Lungu, din partea PD-L, consilierul local Ovidiu Donţu-PSD, oamenii de afaceri Ilie Niţă - PRM, Ovidiu Ilisei - PNDC, fostul senator Petru Juravle - PNŢCD, Ioan Alexandrescu - Partidul Verzilor şi Petru Apetroaei - PC.

 

Sucevencele îşi caută locul în rândul întâi în politică

La Rădăuţi candidează pentru primărie o femeie - Ana Maria Simona Luca, din partea FDR şi independentul Dorel Petru Crăciun, plecat din PSD, primarul Mihai Frunză –PSD, consilierul local Constantin Galan- PNL, deputatul Aurel Olărean- PD-L, Samoilă Luchian- PRM, Romeo Marcu- PNG, Mircea Irimescu- PNŢCD şi fostul viceprimar Petrea Fasolă pentru PC.

Şi municipiul Fălticeni are o femeie pe lista candidaţilor la primărie, Lidia Felicia Carp, din partea PC, doi foşti primari – Ghiorghi Cornia, independent şi Constantin Bulaicon- PRM, primarul în funcţie Vasile Tofan- PD-L, viceprimarul Sabin Ghilea- PSD, profesorul Constantin Bulboacă- PNL, Ioan Ilişescu- Alianţa pentru Fălticeni (PNŢCD şi PNDC) şi Gabriel Onofriesei- PNG.

La Câmpulung Moldovenesc bătălia electorală se dă între oameni de afaceri, profesori şi poliţişti pensionari. Astfel, candidează primarul în funcţie Gabriel Şerban –PNL, directorul Colegiului Silvic Cristian Cuciureanu- PD-L, colonelul MI în rezervă Vasile Vargan- PSD, colonelul MI în rezervă Gheorghe Aflorei- Alianţa Socialistă şi oamenii de afaceri Gheorghe Ştefureac- PRM, Vasile Gorodea- PC, Liviu Stoleru – PNG. Lor li se alătură, ca independent, omul de afaceri Sorin Turcu.

 

Patru directori, un consilier judeţean şi un inginer se bat pentru Vatra Dornei

În micul oraş Solca, Dumitru Ţehanciuc ar schimba sutana cu banderola tricoloră de primar şi pentru asta candidează din partea PD-L, iar Alexandru Mireuţă, candidatul PNŢ, în vârstă de aproximativ 70 de ani, ar vrea să-i aducă poştaşul pensia la primărie.

Actualul primar Valeruţ Hofnar Ţăranu candidează din partea PSD, viceprimarul Gheorghe Bahan din partea PNG, omul de afaceri Mihai Timingeriu- PNL, iar profesorul Gheorghe Pipirigeanu- PRM. Candidatura lui Nicolae Ovidiu Vasilovici, din partea PC, a fost respinsă de Biroul Electoral de Circumscripţie pe motiv că cel în cauză avea doar reşedinţa, nu şi domiciliul, la Solca.

În staţiunea Vatra Dornei candidează patru directori, un om de afaceri, consilier judeţean şi un inginer în vârstă de 62 de ani. PD-L merge pe mâna directorului societăţii Regnafor, Mircea Rusu Filaret, PNL cu directorul de la Miniera Vatra Dornei, fostul primar Ion Moraru, PSD cu directorul adjunct de la Dorna Lactate, Ilie Boncheş, PRM cu consilierul judeţean Cezar Ioja şi PNŢCD cu Alecsandru Macovei. Vatra Dornei este singurul oraş în care primarul în funcţie nu mai candidează pentru un nou mandat.

 

La Gura Humorului, doi doctori vor să-i "opereze" mandatul liberalului Marius Ursaciuc

La Gura Humorului, primarul PNL Marius Ursaciuc îi are drept contracandidaţi pe medicul veterinar Gheorghe Niţă- PD-L, medicul Constantin Păncescu- PNG, profesorul Gheorghe Lazăr- PSD şi inginerul Constantin Ibănescu- PRM.

La Siret candidează din nou primarul Vasile Tablan pentru PD-L, viceprimarul Dragoş Ungureanu pentru PSD, managerul Spitalului de Psihiatrie, Adrian Popoiu, pentru PNL şi Ioan Rîznic, preşedintele unei cooperative, pentru PRM.

La o parte dintre birourile electorale de circumscripţie din aceste oraşe au înregistrat liste de candidaturi, dar nu pentru primar, ci doar pentru câteva mandate de consilieri, UDMR şi Partida Romilor Pro Europa. De exemplu, la Gura Humorului UDMR are candidaturi pentru 3 mandate de consilier local, iar Partida Romilor pentru nouă.

La Fălticeni romii au vrut să candideze pentru 12 mandate, dar le-au fost validate doar nouă pentru că ceilalţi trei candidaţi aveau vârste de 18 şi 19 ani, iar vârsta legală pentru a fi ales consilier local este 23 de ani. UDMR mai are candidaţi pentru două mandate de consilier local la Consiliul Local Suceava, iar Partida Romilor 10.

Peste o lună de zile, toţi aceştia aşteaptă votul alegătorilor. Cei care vor fi mai convingători îl vor şi obţine, iar în următorii 4 ani electoratul va urmări confirmarea acestei încrederi. Câţi dintre ei se vor ridica la înălţimea aşteptărilor?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 54 de suceveni vor să fie primari în oraşele „vechi”.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
54 de suceveni vor să fie primari în oraşele „vechi”3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Viitorul nostru primar trimis de
(24 apr 2008, 13:05:07
Mult succes doamnei Angela Zarojanu
2.   Pe calea credintei? trimis de
(24 apr 2008, 14:19:52
Este extraordinara metamorfoza doctorului Pancescu de la Gura Humorului care-a ajuns si la PNG, fara sa-si aduca niciun fel de contributie la bunul mers al obstei, cat a fost consilier local, omul care, cat a fost director de spital a creat un climat imposibil si care a scapat, ca prin urechile acului, de-un dosar penal pentru luare de mita, doctorul care nu pune un deget in ghips fara A PRETINDE spaga! Dom' doctor, dac-ati trecut la GeBec, ati pornit-o si pe calea credintei? Vedeti ca una din porunci este sa nu inseli, aveti grija dom'doctor[ era sa spun"parinte"]. Apropo, v-ati intrebat vreodata ce cred oamenii despre dvs? Nu-i nimic,o sa aflati !
3.   Oh trimis de
(24 apr 2008, 14:56:50
Lamuriti.ma oameni buni despre partidul verzilor...! Candideaza extraterestrii la SUCEAVA ?
4.   54 suceveni trimis de
(24 apr 2008, 15:52:47
SUCCES DOMNULE GICA AFLOREI
5.   Fara concurenta trimis de
(24 apr 2008, 19:53:18
Domnul Ursaciuc este de departe cel mai bun primar pe care l-a avut Gura Humorului vreodata. Nu este perfect, dar se simte mana de gospodar, iar proiectele incepute vor avea in mod sigur, la teminare, un impact pozitiv pentru scoaterea zonei din anonimat. Ce cauta un "Branzar" (Nita) si un "Macelar" (Pancescu) pe liste, numai ei stiu. Mai bine stateau in banca lor. Sau partiduletele lor sunt in criza de oameni de valoare? Mai cautati. Mai sunt humoreni de valoare. MULT SUCCES DOMNULE URSACIUC SI, MAI ALES, MULTA SANATATE!
5.1  RE: Fara concurenta trimis de
(24 apr 2008, 22:37:12
Mda.. poate ai uitat ca Ursaciuc e un "Circar". Daca tot e sa folosim apelative. Se trezesc unii vorbind.. sau traiesti in centru si n-ai calcat decat pe astfalt. Treci putin strada si vezi in ce gropi dai! Sau poate nu vezi ca ai orbul gainilor si il vezi doar pe Ursaciuc "sfantul" cu primaria varuita de 3 ori, becuri multe de Sarbatori si balci la Zilele Orasului. Halal..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei