Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trimişi în beciurile Poliţiei

13 indivizi arestaţi, în dosarul reţelei de trafic de migranţi anihilate la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre cei 18 indivizi reţinuţi acum două zile de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), în dosarul reţelei traficanţilor de migranţi, nu mai puţin de 13 dintre ei au fost arestaţi preventiv, ieri după-amiază, de judecătorii Tribunalului Suceava. Faţă de ceilalţi cinci suspecţi, judecătorii au dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.

În arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au ajuns aseară Ion Schipor şi Nistor Ursan, din Arbore, Adrian Cureluş şi Gavril Hriţcan, din Marginea, Graţian Rotundu şi Ştefan Dorcu, din Câmpulung Moldovenesc, Claudiu Dimitrie Haucă, din Moldoviţa, Vasile Ursu, din judeţul Arad, Mihai Pânzar, Ionuţ Tiberiu Tcaci, Vasile Lişman, Florin Merticariu şi Vasile Zdrancă.

Au plecat fără cătuşe la mâini din sediul instanţelor sucevene Costel Avram, din Volovăţ, Vasile Coroamă, din Vicovu de Sus, Ilie şi Gheorghe Pomohaci, ambii din Marginea, precum şi un anume Ioan Călin Henris.

Toţi aceştia au fost puşi sub învinuire pentru constituire, organizare, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de migranţi.

 

Ascunşi în TIR-uri cu marfă

Şefii structurilor de combatere a crimei organizate din judeţ au făcut aseară primele declaraţii legate de acest caz, mărturisind că e vorba despre două grupări infracţionale organizate transnaţionale, specializate în traficul de migranţi, pe relaţia Republica Moldova-Ucraina-România-Ungaria-Italia sau alte ţări din Spaţiul Schengen.

„Migranţii racolaţi din Republica Moldova şi Ucraina de membrii moldoveni ai reţelelor intrau legal în România, de unde erau preluaţi de membrii români ai grupărilor, care îi cazau şi le procurau documente de identitate româneşti autentice, ce aparţineau unor persoane cu fizionomii asemănătoare, sau falsificate. Aceştia erau scoşi ilegal din ţară si transportaţi spre Europa de Vest, fie prezentând organelor de control documentele obţinute in condiţiile descrise, profitând de lejeritatea controlului pe care autorităţile străine îl efectuează cetăţenilor români, fie ascunşi în diverse autovehicule (în special TIR-uri), care efectuau transporturi internaţionale de mărfuri spre ţări din Spaţiul Schengen”, a declarat aseară adjunctul şefului BCCO Suceava, subcomisarul Petrică Ţibichi. Acesta a precizat că, în unele cazuri, migranţii moldoveni erau transportaţi prin Ucraina în Ungaria, folosindu-se tot de acte de identitate falsificate.

 

15 grupuri de migranţi

Traficanţii, susţin anchetatorii, încasau de la fiecare migrant sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 Euro.

Din a doua jumătate a lui 2007 şi până zilele trecute, membrii reţelei au organizat transportul a nu mai puţin de 15 grupuri de migranţi, însumând peste 100 de persoane.

Reţeaua a fost anihilată acum două zile, atunci când poliţişti de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, au efectuat 15 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 24 de mandate de aducere, pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Neamţ, Arad, Satu Mare şi Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 indivizi arestaţi, în dosarul reţelei de trafic de migranţi anihilate la Suceava.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
13 indivizi arestaţi, în dosarul reţelei de trafic de migranţi anihilate la Suceava3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rotundu din campulung trimis de
(24 apr 2008, 11:45:34
si taicasu lu Gratian Rotundu a facut trafic de persoane si a fost arestat si in Italia ar trebui anchetatorii sa-l ia si pe el la intrebari caci nu e strain sigur de fapte, el a fost sofer de tir si fiusu
2.   Top rusinica trimis de
(24 apr 2008, 14:00:24
la top rusinica cu politia,acolo e locul lor.de ce nici un politist de frontiera nu este implicat in povestea asta?daca e asa cum zic ei ar trebuii sa fie implicati cel putin vreo 4 ,nu?dar nici unul,o gainarie asta e nimic mai mult si drept inainte de alegeri,hai sa fim seriosi,in ziua de azi poti spune doar atatnerdravo baietilor care fac bani,atata timp cat nu dau in cap la nimeni,sa nu uitam ca si noi am fost ca moldovenii asa k .....
3.   Bateti din pizzda degeaba trimis de
(24 apr 2008, 15:23:21
bai niculaie,mare gasca esti! ce pulla mea ai grija lui Gratian fraiere??? Daca tu esti terorizat de nevasta-ta care se fute prin sat taci din gura nu mai vorbi de altii:)))

3.1  RE: Bateti din pizzda degeaba trimis de
(24 apr 2008, 16:55:48
mai incet cu... ca nu esti pe ulita in sat sau in cotetul porcului invata sa vorbesti si apoi revino sa faci comentarii ALO MONITORUL NU SE SESIZEAZA NIMENI CA INCULTI CA ION POSTEAZA PE AICI ASEMENEA MIZERII,,,, CINSTE PARINTILOR TAI IOANE FRUMOS TE AU EDUCAT ... mars la scoala ..
4.   VACANTA CU TIRUL trimis de
(24 apr 2008, 16:02:51
ADEVARATII ORGANIZATORII SANT LIBERI,PROBABIL AU MORCOVUL LA C.........,BRAVO POLITIEI ROMANE
5.   Pt temida trimis de
(24 apr 2008, 16:15:07
tu ai avut vreodata treaba cu politia ???ce puii mei ii ridici in slavi,niste corupti care umbla numai dupa bani ,sunt niste gunoaie ,sunt in stare sa vanda pe masa pentru banii.dak nu stii taci in puii mei din gura
6.   Incep terorizatii sa maraie trimis de
(24 apr 2008, 17:11:22
Ce aveti cu Gratian sclavilor??
Nicu bulangiul....ori esti gabor si te`a luat asta mic pe capota ca si pe altii ori te`a sarit din fetitza candva si ai ramas cu``ea``in mana:))
Faceti si voi ce facea el la varsta lui...fregventati si voi cercurile in care era primit el...apoi asezati`va comod si comentati pe forum,gainilor!
Eu sunt convins ca in curand majoritatea celor arestati cu atata tam tam vor fi eliberati...cum spunea cineva ieri``furtuna intr`un pahar cu apa``!!
....actiunea ********!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei