Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristian David: Nu sunt de acord cu introducerea vizelor pentru românii care merg în Italia

Joi, 24 Aprilie 2008 (13:28:13)

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, joi, că nu este de acord cu propunerea unor politicieni italieni de reintroducere a vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Italia, apreciind că măsura are caracter electoral.
  "Nu sunt de acord cu această abordare", a precizat Cristian David, adăugând că este pentru a doua oară când tema prezenţei cetăţenilor români în Italia este discutată în context electoral.

Ministrul Internelor a explicat că autorităţile române şi cele italiene colaborează la nivel diplomatic, iar o astfel de problemă nu ar trebui influenţată de politicienii italieni.

"Majoritatea românilor care trăiesc în Italia, trăiesc în deplină legalitate", a explicat David.

Ministrul a spus şi că este posibil să mai apară cazuri de genul Romulus Mailat - românul acuzat de uciderea Giovannei Reggiani în Italia - sau Ioan Rus - arestat la Roma şi acuzat că a înjunghiat şi violat o studentă din Lesotho -, dat fiind numărul mare de români care trăiesc în Italia şi faptul că acestora nu le poate fi impus "un comportament ideal".

Totodată, ministrul a precizat că măsura impunerii vizelor pentru românii care lucrează în Italia ar fi una discriminatorie.

Mai mulţi politicieni italieni, printre care Silvio Berlusconi sau Gianfranco Fini, liderul partidului Alianţa Naţională din Italia, au declarat, recent, că ar dori reintroducerea vizelor pentru români.

Berlusconi a spus, într-o emisiune la un post de radio, că doreşte începerea tratativelor cu România pentru obţinerea unei derogări de la normele UE, care să permită autorităţilor italiene "filtrarea" fluxului de imigranţi români, în timp ce Gianfranco Fini a declarat, tot pentru un post de radio, că nu exclude posibilitatea reintroducerii vizelor pentru români, prin rediscutarea regulilor referitoare la libertatea de circulaţie cu Uniunea Europeană.

Problema impunerii vizelor pentru românii din Italia s-a pus prima dată anul trecut, în contextul crizei generate de cazul Romulus Mailat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian David: Nu sunt de acord cu introducerea vizelor pentru românii care merg în Italia .
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristian David: Nu sunt de acord cu introducerea vizelor pentru românii care merg în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei