Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incredibil

Escrocheria MES - MWM, cu pilon Duduman în centru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A fost aproape de a reuşi ce şi-a propus. Dumitru Duduman, regele neîncoronat al muribundei SC MES SA Suceava, a fost la un pas de a da un mare tun, cumpărând la un preţ sub cel real societatea pe care o conduce de peste 15 ani.

După ce SC Machines&Wood Metal SRL Suceava, firma căpuşă înfiinţată de Duduman pentru a-i servi propriului interes în planul diabolic de a pune mâna pe clădirile, utilajele şi terenul SC MES SA Suceava, a câştigat pseudolicitaţia organizată pe 31 martie 2008 de executorul judecătoresc Cezar Ţugui, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a reuşit pe ultima sută de metri să oprească totul. Un caz concret despre „marile privatizări” din Suceava, care i-au îmbogăţit pe unii şi i-au adus la sapă de lemn pe alţii.

 

Duduman la predare, Duduman la primire. Cam aşa se poate caracteriza ce se petrece cu SC MES SA Suceava, o societate care a ajuns la cheremul directorului Dumitru Duduman. Ultima ispravă s-a consemnat pe 31 martie 2008, când toate bunurile care au mai rămas în proprietatea SC MES SA au fost vândute către SC Machines&Wood Metal (MWM) SRL Suceava, firmă aparţinând aceluiaşi Dumitru Duduman.

La pseudolicitaţia organizată de executorul judecătoresc Cezar Ţugui nu a fost prezent decât un singur ofertant, respectiv MWM, reprezentată la licitaţie prin Dumitru Duduman.

Interesant este că pentru a participa la licitaţie, MWM trebuia să depună o garanţie. Aceasta a fost constituită din creanţa în valoare de 2,78 milioane de lei (27,8 miliarde de lei vechi) pe care SC MWM SRL o avea de încasat de la SC MES SA. Şi cum la licitaţie nu a fost prezent decât un singur client, acesta a şi adjudecat totul. Pentru preţul de pornire de 11,05 milioane lei (110 miliarde de lei vechi) fără TVA, Dumitru Duduman a cumpărat toate bunurile societăţii la care a fost director după evenimentele din 1989.

Practic, SC MWM SRL Suceava ar mai fi trebuit să achite, în termen de 90 de zile, diferenţa de 8,22 milioane de lei (82,2 miliarde de lei vechi).

 

Averea pe care vrea să pună mâna Duduman

Pentru suma de 11,05 milioane de lei, Dumitru Duduman a pus mâna pe bunuri care valorează mult mai mult, mai ales după ce zona respectivă a devenit un adevărat paradis pentru firmele care doresc să construiască magazine sau blocuri. Pe lângă curţi şi spaţii verzi de aproape 10.000 mp, Duduman a mai obţinut şi diferite construcţii, cu o suprafaţă de aproape 15.000 mp, dar şi toate utilajele SC MES SA Suceava.

Tranzacţia a fost blocată însă de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, după ce reprezentanţii acestei instituţii au constatat că toate bunurile vândute de executorul judecătoresc Cezar Ţugui se aflau sub sechestru încă din data de 7 noiembrie 2007.

Judecătoria Suceava a decis în 18 aprilie să suspende provizoriu executarea începută de executorul judecătoresc Cezar Ţugui, până la soluţionarea cererii de suspendare formulată în cadrul contestaţiei la executare.

 

Legile, încălcate repetat

Bunurile care au fost tranzacţionate între firma lui Dumitru Duduman directorul, SC MES SA, şi firma lui Dumitru Duduman acţionarul, SC MWM SRL, şi care erau sub sechestru încă din 7 noiembrie 2007, trebuiau să facă obiectul unei licitaţii organizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava în 5 mai 2008.

Încălcând prevederile Codului de Procedură Fiscală, executorul Cezar Ţugui a vândut totul înaintea celor de la Finanţe. Ori, potrivit articolului 136, aliniatul 9 din OG 92/2003 republicată, „în cazul în care asupra aceloraşi venituri ori bunuri ale debitorului a fost pornită executarea, atât pentru realizarea titlurilor executorii privind creanţe fiscale, cât şi pentru titluri ce se execută în condiţiile prevăzute de alte dispoziţii legale, executarea silită se va face, potrivit prezentului cod, de către organele de executare prevăzute de acesta”.

În plus, reprezentanţii DGFP Suceava spun că executorul judecătoresc Cezar Ţugui a încălcat şi prevederile Codului de Procedură Civilă.

„Deşi sechestrul aplicat de creditorul fiscal asupra bunurilor mobile constituie ipoteca legală, iar în evidenţele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava figurau înscrise procesele verbale de sechestru respective, executorul judecătoresc nu a procedat la înştiinţarea prealabilă şi citarea instituţiei noastre la termenul fixat pentru vânzarea imobilului, încălcându-şi astfel obligaţia instituită de textul legal anterior menţionat”, se arată în contestaţia depusă la instanţe de DGFP Suceava.

 

De ce s-a vândut totul pe ascuns?

Întrebarea este de ce a fost atâta grabă în vânzarea bunurilor SC MES SA Suceava. Răspunsul este simplu. Dacă licitaţia era organizată de DGFP Suceava, banii obţinuţi din vânzare se împărţeau într-o anumită ordine.

Mai exact, prioritate au băncile care au creditat societatea, urmează statul, iar la final ceilalţi creditori. Or, în acest caz, era posibil ca firmei MWM să nu-i mai revină mai nimic şi aceasta pentru că datoriile către bănci şi bugetul de stat pe care SC MES SA le-a acumulat în timp sunt exorbitante.

Potrivit ultimelor date, datoriile către bănci sunt în valoare de circa 6,6 milioane de lei (66 de miliarde de lei vechi), iar către bugetul de stat de circa 6,4 milioane de lei (64 de miliarde de lei vechi). La preţul de pornire şi de adjudecare a licitaţiei organizate de executorul judecătoresc Cezar Ţugui, de 11,05 milioane de lei (110 miliarde de lei vechi), firmei acţionarului Dumitru Duduman, SC MWM SRL Suceava, nu i-ar mai fi revenit mare lucru.

Aşa însă, Dumitru Duduman şi-a recuperat întreaga sumă pe care, spune el, SC MES SA Suceava o datora către SC MWM SRL Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Escrocheria MES - MWM, cu pilon Duduman în centru.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Escrocheria MES - MWM, cu pilon Duduman în centru4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar in romania trimis de
(24 apr 2008, 11:28:35
ma intreb daca ii iesea combinatia lui Duduman daca nu s-ar fi publicat seria de articole in monitorul.

prea multi s-au imbogatit peste noapte .. prea multe Q7 in orasul asta de saraci
1.1  RE: Doar in romania trimis de
(24 apr 2008, 19:56:48
bravo monitorul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.   Kk de om trimis de
(24 apr 2008, 12:52:28
suceveni sa ma puatzi in kur! si ce daca am falimentat mes-u? doar nu am furat de la voi, am furat de la stat!
2.1  RE: Kk de om trimis de
(24 apr 2008, 23:15:15
Esti o CANALIE BAI DUDUMAN JUNIOR un nesimtit si un ordinar.
3.   Amarit trimis de
(24 apr 2008, 13:01:27
Cu ce mana dai asa ai sa primesti inapoi, iar D-zeu te va lovi acolo unde te doare mai tare.
4.   Mai bine un roman dacat un arab trimis de
(24 apr 2008, 13:11:59
Parta pozitiva in treaba asta e ca ne arde un roman decat un araboi de nu stiu unde.happy

5.   Tupeu trimis de
(24 apr 2008, 13:23:01
d-le DUDU MAN JR oare nu iti este rusine????? De unde crezi tu ca se vor recupera acei bani pe care tu i-ai furat de la stat?? Ai furat indirect de la noi nenorocitule!!

De aia romanii astia traiesc ca vai de mama lor, ca nu mai tin pasul sa plateasca tot ce ati furat voi "de la stat";DAR TU NU STII SI NU TE INTERESEAZA CA TE-AI IMBUIBAT MAI MULT DECAT SUFICIENT

GUNOAIE CE SUNTETI!!!!
6.   Nu...DUDUMAN e de vina !!! trimis de
(24 apr 2008, 13:26:09
statul Roman este... de vina , prin acceptatia... functionarului de stat s-a incercat ...instrainarea AVUTIEI NATIONALE !!

dragii mei , ocupatia de executor judecatoresc este...functionar de stat .

in tot acest...circ , statul Roman a avut...reprezentatul sau tot timpul si nu numai , chiar in postura de.....pionul principal !!!!

toate neregulile (95 % ) au loc in suceava si in tara prin.....INCOMPETENTA , CORUPTIA SI COLEGIALISMUL FUNCTIONARILOR DE STAT !!!!
7.   !? trimis de
(24 apr 2008, 13:28:46
Cum naiba sa nu ne fure strainii daca romanii sunt primii care se fura unii pe altii?

Crezi,d-le Vanea, ca "araboii" astia si alte natii or sa stea cu mana in san, sa se uite la legile pe care le-au facut "romanasii "nostri numai bune sa ascunda marile hotii ?
8.   Pace trimis de
(24 apr 2008, 13:34:09
Pace, oameni buni, e saptamana mare a patimilor, chiar nu aveti nimic bun in voi, mai puteati astepta 3 zile sa ,,muscati,, in cuvinte obscene tot ce va iese in cale.
8.1  RE: Pace trimis de
(24 apr 2008, 13:46:04
zici ca cele mai...."grase" afaceri tre sa le faci in...stamana mare , cai mai multa ...liniste si nu se ....cuvine sa spui...ADEVARUL IN FATA ??

stii poate ce-a ...facut IISUS (ISUS ) in stamana mare ???

luni ?, marti ? , miercuri ?.....

ia-n ia biblia in mana si citeste de ...exemplu ce-a facut luni !!!

9.   Ptr duduman jr trimis de
(24 apr 2008, 14:12:27
bai imputitule sa te pupe buba neagra si cancerul in****de nenorocit ce esty cu neamul tau la balamuc ca din cauza unor ca voi o sa o duca prost romanii ,,,,,huuuu huuuu
10.   DA... trimis de
(24 apr 2008, 14:22:13
Vad multa intelepciune azi pe forum .Eclesiastul din biblie zice ca nu vitejii cistiga razboiul...s.a...s.a.m.d....! Tare m.as bucura sa se inventeze un aparat pt depistarea hotilor care sa.i stirpeasca inainte de reproducere. SARBATORI....CU BINE...!
11.   La puscarie trimis de
(24 apr 2008, 14:48:56
Rahatii ca duduman cu toata sleatca lor la puscarie cu ei cit ma-i urgent DNA-ul sa va manance.
12.   Sc mes trimis de
(24 apr 2008, 15:34:07
am mai spus la articolul publicat anterior si am intrebat de ce nu se sesizeaza politia sau parchetul referitor la aceste magarii, d-l tugui a auzit de infractiunea de abuz in serviciu sau chiar complicitate la devalizarea avutiei pe care poporul a creat-o si nu acel DUDUMAN- INCA O DATA rusine.
13.   Interesul cui ? trimis de
(24 apr 2008, 16:57:18
Domnilor care o cititi pe dana humoreanu, oare chiar nu se vede ca aceasta "teribila" jurnalista, intre ghilimele, incearca sa faciliteze afacerea cuiva, cineva isi doreste cu ardoare acest teren pe care este amplasata o fabrica, care de bine de rau se mai ocupa cu ceva productie, intr-o tara in care se incearca tot de catre stat sa se darame tot si sa-i lasam pe straini sa ne ocupe sa devenim doar consumatori si piata lor de desfacere. deocamdata este in picioare si face ce a facut intotdeauna, constructii de masini, interesul cui este sa fie daramata ca tot ce a fost zona industriala cu mii de muncitori, cu sectii si mii de utilaje . specialisti in masini unelte si transformata in ce , un alt centru comercial. nu este oare vizibila telenovela comandata danei humoreanu, de a discredita un om, pe care de altfel nu-l cunosc,dar trec in fiecare zi pe langa fabrica, si poate este pacat sa se darame chiar tot in tara asta , toate intreprinderile au fost pur si simplu ucise tot de stat.
14.   Mwm trimis de
(24 apr 2008, 17:09:25
Sa dea Dumnezeu sa aiba Duduman ce le-a dat oamenilor de Sfintele Sarbatori de Paste. Nu le-a dat nici macar salariile.E un porc care baga totul in buzunar. E un Ceausescu dar fara creier.S-a imbogatit pe spatele oamenilor cu ajutorul cateilor care il incojoara si acum.
15.   PARVENITUL trimis de
(24 apr 2008, 17:39:16
Mai dudumanilor parveniti ma mir ca nu va e rusine sa umpleti birourile cu icoane .Nu va e frica ca intr-o buna zi osa va trasneasca dumnezeu.Puteti sa luati tot pentru ce care va cunosc ramaneti D DUMITRU LIMBRIC-OPINTIC D. DOINA OTATA PARVENITA .Daca exista un dumnezeu si credeti in el

asa cum va afisati ca niste aschimodii in fata altarului va va pedepsi cit de curind.

Nu va mai incredeti fiindca tot niste neterminati sinteti - FAMILIA MAPETI
16.   Stan Patitul trimis de
(24 apr 2008, 17:58:49
Sa nu credeti ca executorul Tugui Cezar este la prima prostie. Sa dea D-zeu sa i se intimple si lui exact ce a vrut altora, caci cu buna stiinta incalca legea. Flagrant.
17.   Loolololo trimis de
(24 apr 2008, 18:59:09
tzugui la parnaie

18.   Oare se va schimba ceva? trimis de
(24 apr 2008, 20:20:14
chiar credeti ca toate magariile au fost posibile datorita numai si numai D-lui Duduman? Pe plan profesional... nu cred ca exceleaza...si nu cred ca a ajuns in functie prin merit...Nu poti sa faci numai inegalitati daca nu esti sustinut...si probabil ca cei ce l-au sustinut si-au luat partea cu varf si indesat... si nu sunt putini...

e urat si nu e drept sa-i vrei cuiva raul...dar daca Dumnezeu l-ar pedepsi pe el..cum si-a pedepsit el angajatii... ar fi echitabil...

19.   Confidential trimis de
(24 apr 2008, 22:35:53
Stimatii mei subalterni eu Ionel Otea in aceste momente de grea suferinta pentru organizatia noastra PCR aflandu-ma in fata unui pahar cu tuica de Itesti va anunt cu durere in suflet ca D-L DUDU-MAN DU-MI-TRU DIRECTOR GENERAL AL SC MES SA SUCEAVA SI ADMINISTRATOR AL SC MWM SRL SUCEAVA, A FOST ARESTAT

Sper din inima ca cacacioasa de Daniuliuc - jurista javrelor maidaneze , sa-l salveze cum a salvat si mes-ul. _ _ | _ _
20.   PT ALA CU Q7 trimis de
(25 apr 2008, 02:12:58
care ai scris mai sus..iti spun eu ca-s masini de cacao la fel ca si proprietarii:)))eu sunt propietar de JEEP si sunt mai smecher decat ei..ca am v8:)))
20.1  RE: PT ALA CU Q7 trimis de
(25 apr 2008, 08:17:08
mda.. Q7 cred ca are motor V4..si numai jeep-ul tau are V8.

21.   Ahaa trimis de
(25 apr 2008, 09:20:08
Tugui asta multe mai face .Pe el oare nu il verifica nimeni.
22.   Duduman MES.sa. trimis de
(25 apr 2008, 09:25:45
Tugui este un excroc iar DNAul nu se autosesizeaza,iar celalalt excroc Duduman jr. mai are curajul sa iasa pe internet si sa jigneasca rominii ,esti un nesimtit mai bulangiule.
23.   Replica trimis de
(26 apr 2008, 00:53:09
eu sunt cel mai ciumeg din suceava si am autoritatile la degetul mic si mi-am cumparat masina noua cu banii vostri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei