Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Albania şi Croaţia au fost invitate să adere la NATO, nu şi Macedonia

Joi, 3 Aprilie 2008 (14:50:40)

 Albania şi Croaţia au primit, joi, invitaţia de a adera la NATO, invitaţia pentru Macedonia fiind amânată, a anunţat, joi, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a anunţat, joi, că NATO a decis să nu invite Macedonia să se alăture Alianţei, din cauza diferendului legat de nume, în cazul căruia nu s-a înregistrat un succes, admiţând că se spera să existe trei invitaţii la acest summit.

Secretarul general al NATO a dat citirii unui text al NATO cu privire la decizia de neinvitare a Macedoniei, în care se precizează că Alianţa "recunoaşte activitatea susţinută şi angajamentul demonstrate de fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei faţă de valorile europene şi operaţiunile Alianţei".

"Le felicităm pentru eforturile făcute", se arată în textul declaraţiei referitoare la Macedonia, adăugându-se că "Alianţa a observat cu regret că nu s-a înregistrat un rezultat de succes în privinţa numelui".

Astfel, s-a căzut de acord ca invitaţia pentru Macedonia să fie făcută cât se poate de repede, de îndată ce o soluţie acceptabilă în privinţa numelui va fi găsită, iar "atunci, discuţiile vot fi reluate cu neîntârziere şi vor fi închise cât se poate de repede".

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a recunoscut că se spera ca la summit-ul de la Bucureşti să existe trei invitaţii.

"Nu vă ascund că speram să avem trei invitaţii, dar există această chestiune a numelui. Aceasta este situaţia, şi pot să îmi imaginez foarte uşor ce dazamăgire uriaşă este pentru compatrioţii dumneavoastră dar cred că veţi vedea că există şi o parte de încurajare în acest text", a declarat Scheffer.

Întrebat ce state s-au opus intrării Macedoniei în NATO, Scheffer a spus: "După cum ştiţi, nu comentez niciodată poziţiile individuale ale Aliaţilor şi nu voi face o excepţie astăzi".

Legat de un termen limită pentru invitarea Macedoniei, secretarul general al NATO a precizat că nu există un termen limită. "Încurajăm soluţionarea cât mai rapidă a acestei probleme, dar nu există un termen limită", a spus Scheffer.

Referindu-se la aşteptările NATO cu privire la Macedonia, secretarul general al NATO a precizat că aceasta este "o chestiune ce priveşte ce se va întâmpla după invitaţia oficială".

Preşedintele SUA George W. Bush a declarat, joi, că regretă că Macedonia nu a fost invitată să adere la NATO, la summit-ul de la Bucureşti şi că problema legată de numele acestei ţări trebuie rezolvată rapid, pentru ca acest stat să se poată alătura Alianţei.

Jurnaliştii macedoneni care se aflau la conferinţa de presă susţinută joi de secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, au ieşit din sală în momentul în care oficialul Alianţei a anunţat că Macedonia nu a primit invitaţia de aderare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Albania şi Croaţia au fost invitate să adere la NATO, nu şi Macedonia .
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albania şi Croaţia au fost invitate să adere la NATO, nu şi Macedonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei