Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avocat FC Rapid: Am primit citarea cu mai puţin de 48 de ore înainte de ziua de judecare a apelului

Joi, 3 Aprilie 2008 (14:49:33)

Avocatul FC Rapid, Gheorghe Florea, a declarat, joi, că va cerea amânarea judecării memoriului depus la Comisia de Apel, împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină din 29 martie, referitoare la pierderea cu 0-3 a partidei cu Steaua, deoarece nu a primit citarea în timp util.
 
  "Am fost citat cu încălcarea regulilor regulamentare privind citarea. Adică am primit citarea cu mai puţin de 48 de ore înainte de ziua de judecare a apelului. În consecinţă nu am avut posibilitatea să pregătim apărarea, verificând consemnările făcute în declaraţiile celor care au fost audiaţi într-o şedinţă nocturnă. Pentru că de la data şedinţei şi până la data la care ni s-a comunicat hotărârea, adică în noaptea dintre 1 şi 2 aprilie, dosarul a stat la cel care a redactat hotărârea, iar de atunci şi până acum nu am avut acces la dosar", a spus Florea.

Întrebat dacă va cerea amânarea judecării memoriului, Florea a afirmat: "O să cerem să se respecte regulile procedurale, cum am declarat de la început. Când am spus şi am precizat că în conformitate cu articolul 56, aliniatul 2 din statul FRF, Federaţia răspunde de respectarea strictă a regulilor regulamentare atunci când îşi exercită autoritatea jurisdicţională, pentru că preeminenţa dreptului este un principiu într-un stat de drept".

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a spus că speră ca gruparea giuleşteană să aibe câştig de cauză. "Sper să avem câştig de cauză. Ne apărăm cauza şi sper ca acest campionat să se termine într-un spirit de fair-play în care jucătorii, antrenorii şi spectatorii să fie bucuroşi că la sfârşitul acestei ediţii campioana şi locurile următoare au fost decise pe teren. De ce trebuie la Apel să se ia aceeaşi decizie ca la Disciplină? Noi trebuie să ne susţinem cauza cu probe la dosar. Avem nişte probe corecte care consider că sunt concludente", a precizat Zotta.

Acţionarul FC Rapid, George Copos, consideră că gruparea giuleşteană trebuie să câştige acest litigiu. "Sunt convins şi acum că a fost o premeditare. Sunt convins şi acum că «Iluminatul răufăcător» (n.r. - finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali) este primul responsabil. Sunt convins şi acum, după ce au fost audiaţi martori în acea noapte, că Rapid are dreptate în conformitate cu statulul şi regulamentele FRF. Sunt convins că Rapid are şanse să câştige acest litigiu. Sunt convins că Rapid trebuie să câştige acest litigiu şi în aceste condiţii trebuie continuat jocul. Pentru că acesta este spiritul jocului de fotbal. Sunt convins că nimeni din această federaţie nu doreşte să stabilească o ierarhie la masa verde şi să creeze un astfel de precedent care poate distruge fotbalul românesc", a afirmat Copos.

Întrebat dacă va cere amânarea judecării memoriului pentru că gruparea giuleşteană nu este pregătită pentru apărare, Copos a precizat: "Categoric noi suntem pregătiţi pentru apărare. Avem toate elementele, dar, în acelaşi timp, trebuie să se respecte regulamentele".

Comisia de Apel a FRF anunţase că va judeca astăzi, memoriul înaintat de FC Rapid împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină din 29 martie, referitoare la pierderea cu 0-3, de către echipa giuleşteană, a partidei cu Steaua, din etapa a XXIV-a a Ligii I.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, vineri noapte, după o şedinţă de aproape nouă ore, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună. De asemenea, clubul Rapid a fost sancţionat cu organizarea a două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise şi cu o penalitate de 53.500 lei. Astfel, echipa giuleşteană a jucat fără spectatori meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, programat sâmbătă, în etapa a XXVI-a a Ligii I, şi va disputa fără public şi partida cu Poli Iaşi, programată la 9 aprilie, în etapa a XXVIII-a.

Centralul Alexandru Deaconu a suspendat meciul Rapid - Steaua, în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună. Decizia sa a stârnit nemulţumirea giuleştenilor şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat pe arbitru că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde evoluat ca junior. Oficialii rapidişti cereau Comisiei de Disciplină a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0 pentru formaţia giuleşteană, în timp ce steliştii au solicitat să câştige meciul cu scorul de 3-0, la masa verde.

Derbiul Rapid - Steaua s-a disputat la 20 martie, în etapa a XXIV-a a Ligii I.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocat FC Rapid: Am primit citarea cu mai puţin de 48 de ore înainte de ziua de judecare a apelului.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocat FC Rapid: Am primit citarea cu mai puţin de 48 de ore înainte de ziua de judecare a apelului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei