Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trist

Bebeluş mort cu zile din cauza părinţilor de 13 şi 15 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bebeluş de mai puţin de două luni de zile a murit înecat cu propria vomă după ce mama l-a lăsat pe un pătuţ şi s-a culcat. Părinţii micuţului sunt ei înşişi nişte copii, mama având 13 ani, iar tatăl 15 ani. Tragedia s-a petrecut în comunitatea de romi din oraşul Salcea, acolo unde „căsătoria” între tineri se săvârşeşte de la 12, 13 ani.

Cuplul format din Crina şi Marian Stănescu, soţii de 13, respectiv 15 ani, a conceput un copil care s-a născut pe 9 februarie a.c.. Bebeluşul, botezat Andrei, a răcit zilele trecute şi a fost dus la dispensar de membrii familiei luni.

Doctorul Daniela Vlaicu a constatat că copilul are o răceală uşoară şi i-a prescris un tratament uşor. Câteva ore mai târziu, în noaptea de luni spre marţi, bebeluşul a decedat, părinţii constatând că băiatul nu mai suflă abia dimineaţă, în jurul orei 5.00.

 

Îl acuză pe medic

Imediat, membrii celor două familii (cei doi tineri trăiesc în concubinaj, numele de familie fiind identic deoarece aproape toţi romii din comunitatea respectivă poartă numele Stănescu) s-au dus la poliţie puşi pe scandal, acuzând-o pe doctoriţă de moartea bebeluşului. Ieri, când am încercat să discutăm cu cei doi părinţi, spiritele se mai calmaseră, familia resemnându-se cu ideea că băieţelul este mort şi acest lucru nu se mai poate repara în vreun fel.

Atitudinea tatălui de 15 ani este însă halucinantă. În cele câteva minute în care a discutat cu noi acesta a râs în mai multe rânduri, probabil pentru el totul părând doar o joacă, pe care nu o înţelege foarte bine.

 

Hrănit prost şi neglijat

După ce bebeluşul a fost supus necropsiei s-au aflat şi cauzele morţii. Rezultatele confirmă că părinţii şi-au neglijat copilul.

„Bebeluşul a decedat din cauza asfixierii mecanice produsă prin aspirarea regurgitatului alimentar în căile respiratorii inferioare”, a explicat cauza morţii medicul Lăcrămioara Bălan, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava.

Altfel spus, bebeluşul s-a înecat cu propria vomă după ce a fost alăptat de mamă, iar nimeni nu a fost lângă el ca să îl poată salva.

Medicul legist a subliniat că băieţelul era subnutrit, la aproape două luni având mai puţin de 3,5 kilograme, de obicei greutatea unui nou-născut.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluş mort cu zile din cauza părinţilor de 13 şi 15 ani.
 Vizualizări articol: 2964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bebeluş mort cu zile din cauza părinţilor de 13 şi 15 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UE?!!! trimis de
( 3 apr 2008, 11:36:18
Nu, nu e UE, e Evul Mediu �n toata grozavia lui...
1.1  RE: UE?!!! trimis de
( 3 apr 2008, 21:51:07
in moldova
2.   Vrajeala trimis de
( 3 apr 2008, 12:58:00
NU zau?? Nu avea cum sa regurgiteze copilul dupa nu stiu cate ore dupa ce a mancat...si chiar daca la aceasta varsta el da capusorul singur intr-o parte...deci nu avea cum..
2.1  RE: Vrajeala trimis de
( 4 apr 2008, 00:13:50
Dormeau ca bolovanii... cum sa auda ca tuseste copilul. La doua luni sa fie bolnav cum poti sa dormi fara nici o grija? Neglijenta si mai rau, nepasare se numeste.

Daca ar fi in USA ar face inchisoare amandoi. Asa, la noi in Romania, se trece cu vederea si faptul ca tatal zambeste cand ar trebui sa planga dupa sufletelul ala care s-a dus.
3.   Ancheta trimis de
( 3 apr 2008, 13:47:22
politia trebuie sa deschida o ancheta pentru parintii criminali
4.   Ancheta trimis de
( 3 apr 2008, 14:35:21
indiferent daca parintii sunt romi, indiferent ca au 13, 15 ani , cazul trebuie "bine anchetat! !! caci in ultima perioada s-au cam obisnuit cu acele "diagnostice"...!!!
5.   Mai are Romania de invatat trimis de
( 3 apr 2008, 14:35:33
cauzele acestor intamplari nenorocite trebuie puse in primul rand pe seama indiferentei in care traiesc romanii.indiferenta care pleaca de la cele mai inalte niveluri si ajunge sa loveasca oamenii de rand indiferent de varsta.sa se trezeasca cei de sus!ar cam fi timpul!
6.   Moarte cioroilor trimis de
( 3 apr 2008, 15:14:43
trebuiesc castrati totii cioroii pina le vine rindu la gazare
6.1  RE: Moarte cioroilor trimis de
( 3 apr 2008, 15:36:33
corrrrect !
7.   Sistemul de cacat trimis de
( 3 apr 2008, 16:26:19
plm... se`ntampla ji`n alte tzari chestii de genu` asta... Doar... ca la noi auzim in fiecare zi... plm... nu ne vom schimba niciodata... pacat
8.   Tigani borati trimis de
( 3 apr 2008, 22:08:30
Daca ma iau de o minora fac bulau. Ciorile in schimb pot face chiar pui. Si pot chiar sa-i omoare. Minori fiind. Minoritatile au drepturi. Majoritatea nu.(Parazitii). Mai ganditi-va!
9.   Pentru CIORI trimis de
( 3 apr 2008, 22:56:05
Ce-ar fi vrut oare aceste ciori ? Sa fie permanent un medic veterinar care sa aiba grija de puiul lor de cioara iar ei sa se destrabaleze in continuare ? Cuiburile de ciori deranjeaza lumea civilizata. Rusine !!!!!!!!!
10.   Pacat trimis de
( 4 apr 2008, 08:47:13
pacat de copil.ca nu are nici o vina.dar tinand cont ca e pui de cioara imputita...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei