Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2008 - Anul XIII, nr. 62 (3743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian l-a asigurat pe Almunia că deficitul nu va fi depăşit, cerând însă "o atitudine realistă"

Vineri, 14 Martie 2008 (19:58:20)

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, l-a asigurat pe comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, că deficitul bugetar nu va fi depăşit, dar i-a şi cerut să ţină cont că 2008 este un an electoral, iar Guvernul, cu o susţinere redusă în Parlament, este supus presiunilor sindicale.
  Revenit în ţară de la Bruxelles, Vosganian a declarat, vineri seara, că i-a cerut comisarului european să aibă o "atitudine realistă" faţă de România şi să ia în calcul că orice declaraţie influenţează agenţiile de rating care evaluează situaţia economică a ţării.

El a susţinut, în discuţia cu oficialul european, că deficitul real pe 2007 a fost de 2%, exceptând pierderile companiilor naţionale, precum CFR, datoriile anulate, conform Acordului de la Paris, ale unor state faţă de România pentru tranzacţii din perioada regimului comunist, despăgubirile pentru Fondul Proprietatea şi depozitele CEC pentru autovehicule Dacia.

Almunia a arătat că aşteaptă şi datele biroului european de statistică, Eurostat, privind deficitul bugetar al României pe 2007.

Vosganian intenţionează la rândul său ca, luni, să aibă o discuţie pe tema datelor Eurostat cu reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică, Comisiei Naţionale de Prognoză şi Băncii Naţionale.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a anunţat, joi, că se va întâlni, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, pentru a-i prezenta rectificarea bugetară operată recent de Guvern şi pentru a-l asigura că deficitul bugetar nu va fi depăşit.

El a arătat că îi va explica oficialului european, pe baza datelor privind evoluţia bugetară, că nu există niciun motiv pentru declanşarea procedurii de deficit excesiv.

Almunia a declarat, la finele lunii ianuarie, la Bruxelles, că vor fi iniţiate o serie de măsuri de către Comisia Europeană în cazul României, conform condiţiilor stabilite în Pactul de Stabilitate şi Creştere, dacă autorităţile de la Bucureşti nu vor acţiona pentru controlul mai eficient al cheltuielilor şi a deficitului bugetar.

CE poate declanşa procedura de deficit excesiv dacă acesta se plasează peste pragul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Guvernul a operat, săptămâna trecută, prima rectificare a bugetului pe 2008, cu reduceri de cheltuieli la aproape toate ministerele, prin care deficitul programat pentru acest an a fost redus de la 2,75% din PIB la 2,3% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian l-a asigurat pe Almunia că deficitul nu va fi depăşit, cerând însă "o atitudine realistă".
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian l-a asigurat pe Almunia că deficitul nu va fi depăşit, cerând însă "o atitudine realistă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sorbet amar de portocale 6 porţii – 20 minute + 3 ore la congelator4 portocale 250g zahăr600ml apă3 linguri Campari roşu2 albuşuri Tăiaţi coaja de portocale în fâşii şi puneţi-le la fiert în apă cu zahăr. Trebuie să fiarbă 10 minute, la... Citeşte