Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2008 - Anul XIII, nr. 62 (3743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România şi-a dovedit loialitatea faţă de UE susţinând proiectul Nabucco

Vineri, 14 Martie 2008 (18:41:35)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că România va fi un susţinător fără rezerve al proiectelor Uniunii Europene în domeniul energetic, dovedindu-şi loialitatea prin sprijinul acordat proiectului Nabucco.
  Întrebat, în conferinţa de presă susţinută împreună cu premierul Tăriceanu la finalul lucrărilor Consiliului European, ce trebuie să facă România pentru a contribui la rezolvarea problemelor energetice la nivelul UE, Băsescu a răspuns că este nevoie de solidaritate cu deciziile Uniunii, pentru a se putea găsi soluţii care să vizeze apariţia unei minime concurenţe pe piaţă şi nu eliminarea actualilor furnizori de energie.

El a arătat că România a avut, cel puţin până în prezent, un comportament loial susţinând proiectul Nabucco şi nu proiecte alternative, precum proiectul South Stream, şi a precizat că România va fi un consecvent susţinător al proiectelor europene, înţelegând că ceea ce s-a stabilit la nivel european trebuie să fie preluat la nivelul politicilor interne.

Proiectul Nabucco prevede realizarea unei conducte de transport gaze naturale din regiunea caspică spre Europa centrală.

Gazoductul, care urmează să traverseze Turcia şi regiunea Balcanică, către Austria, reprezintă un element cheie al planurilor UE de reducere a dependenţei Europei faţă de importurile de gaze din Rusia.

Conducta South Stream va traversa Marea Neagră spre Bulgaria şi va avea o ramificaţie în Ungaria către Austria, o alta la sud, către Grecia si Italia, şi o alta spre Serbia.

South Stream este principalul concurent al proiectului Nabucco, promovat de UE şi SUA.

Băsescu s-a referit şi la subiectul biomasei, precizând că trebuie găsit un echilibru între suprafeţele destinate producţiei agricole pentru industria alimentară şi cele alocate pentru culturile de biomasă, arătând că, în caz contrar, există riscul ca şi în anii cu precipitaţii să nu fie înregistrată o producţie agricolă bună, care să permită reducerea importurilor de produse alimentare.

Preşedintele a afirmat că 80% din producţia alimentară consumată de populaţie provine din import, preciozând însă că nu deţine o statistică exactă în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România şi-a dovedit loialitatea faţă de UE susţinând proiectul Nabucco.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România şi-a dovedit loialitatea faţă de UE susţinând proiectul Nabucco0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sorbet amar de portocale 6 porţii – 20 minute + 3 ore la congelator4 portocale 250g zahăr600ml apă3 linguri Campari roşu2 albuşuri Tăiaţi coaja de portocale în fâşii şi puneţi-le la fiert în apă cu zahăr. Trebuie să fiarbă 10 minute, la... Citeşte