Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2008 - Anul XIII, nr. 62 (3743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Este posibilă, în următorii şapte ani, o creştere economică anuală de 5-6%, consideră Isărescu

Vineri, 14 Martie 2008 (16:18:24)

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, este de părere că în următorii şapte ani nu vor exista factori care să facă imposibilă înregistrarea unei creşteri economice medii de 5-6% pe an, însă există riscurile unor greşeli majore de politică economică.
  "Nu văd pentru următorii şapte ani, până la adoptarea euro, lipsa unui ingredient care să facă imposibilă o creştere economică de 5-6%, durabilă, însă văd pericolul populismului, văd riscurile unor greşeli economice majore. Împărtăşesc punctul de vedere conform căruia administrarea unei crize este mai uşoară decât administrarea succesului", a spus Isărescu, prezent la un seminar pe teme economice.

Produsul intern brut a urcat, anul trecut, la 404,7 miliarde lei, iar creşterea economică din 2007 s-a plasat la 6%, cu 1,9 puncte sub nivelul consemnat în 2006, de 7,9%.

Referindu-se la deficitul bugetar, Isărescu a readus în discuţie faptul că limita maximă permisă în Tratatul de la Maastricht, de 3% din PIB, trebuie înţeleasă în întreaga dinamică macroeconomică a unei ţări.

Guvernatorul BNR nu a detaliat greşelile de politică economică la care s-a referit.

În lunile februarie şi martie, Isărescu a avut o serie de întâlniri cu premierul Călin Popescu Tăriceanu şi cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, temele discutate fiind politica fiscal-bugetară, corelarea politicilor macroeconomice şi indicatorii macroeconomici.

În cadrul seminarului de vineri, şeful ăncii centrale a reafirmat estimările privind creşterea economică aferentă acestui an, de 6%, adăugând că este de părere că nu ar trebui apăsat prea mult pe creşterea economică, în detrimentul echilibrului macroeconomic.

În acelaşi timp, guvernatorul a afirmat că BNR menţine un mesaj pozitiv în ceea ce priveşte inflaţia şi că aceasta va fi readusă spre ţintă în a doua jumătate a anului, printr-o serie de măsuri, inclusiv de politică monetară

"Mai important, este readucerea inflaţiei pe o pantă descendentă", a subliniat Isărescu.

În ceea ce priveşte deficitul de cont curent, guvernatorul este de părere că acesta este o problemă importantă a României, la concurenţă cu cea legată de absorbţia fondurilor europene.

Totodată, Isărescu s-a referit şi la intermedierea financiară (ponderea creditelor în PIB), arătând că România a ajuns "în pluton", la nivelul Poloniei, după ce în anul 2000 avea unul dintre cele mai reduse niveluri.

Pentru acest an, estimările guvernatorului BNR indică un avans al intermedierii de 25-30%, ritm mai puţin accelerat ca în 2007, însă baza de la care se porneşte fiind mai ridicată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Este posibilă, în următorii şapte ani, o creştere economică anuală de 5-6%, consideră Isărescu.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Este posibilă, în următorii şapte ani, o creştere economică anuală de 5-6%, consideră Isărescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   GURU trimis de
(14 mar 2008, 16:30:37
Acest GURU al Romaniei face tot felul de declaratii aberante, asa cum declara, cu ani in urma ca "a mari salariile profesorilor este ca si cum te-ai duce la crasma", sau, cu o zi in urma, ca "preturile la alimente au crescut cu 0,38%" !!!! Cine-l mai poate crede ? Asemenea nulitati ne conduc, bine, mersi, de 20 de ani !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sorbet amar de portocale 6 porţii – 20 minute + 3 ore la congelator4 portocale 250g zahăr600ml apă3 linguri Campari roşu2 albuşuri Tăiaţi coaja de portocale în fâşii şi puneţi-le la fiert în apă cu zahăr. Trebuie să fiarbă 10 minute, la... Citeşte