Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderul sindicaliştilor din cercetare-proiectare intră luni în greva foamei

Duminică, 9 Martie 2008 (16:39:19)

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare Proiectare (FSLCP), Radu Minea, intră, de luni până miercuri, în greva foamei, în faţa Palatului Cotroceni, nemulţumit de amânarea soluţionării problemei subfinanţării domeniului cercetării.
  Liderul sindical susţine că a hotărât să recurgă la greva foamei în semn de protest faţă de acţiunile "foştilor nomenclaturişti şi a foştilor informatori şi ofiţeri de securitate din institute şi din Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică (ANCS)" împotriva liderilor de sindicat şi a domeniului cercetării ştiinţifice.

Preşedintele FSLCP va protesta în autoturismul personal, în faţa intrării în Palatul Cotroceni, la intersecţia străzilor Carol Davila şi Gheorghe Marinescu, vrând să atragă atenţia asupra pericolului în care se află domeniul cercetării din România.

Minea este nemulţumit şi de faptul că preşedintele Traian Băsescu nu a răspus solicitărilor de a se întâlni cu sindicaliştii din cercetare-proiectare.

După încheierea protestului liderului sindical, membrii FNSLCP vor picheta, miercuri, sediile Ministerului Educaţiei şi ANCS.

Sindicaliştii din cercetare s-au întâlnit ultima dată cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei în a doua partea a lunii octombrie, când le-au retransmis acestora toate solicitările şi nemulţumirile pe care doresc să le discute cu ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.

Cele două părţi au discutat atunci pe tema bugetului alocat acestui domeniu pentru 2008. Ministrul Educaţiei le-a spus sindicaliştilor că Cercetarea va beneficia în 2008 de cele mai mari fonduri de la bugetul de stat acordate până acum.

Aceştia au adus în discuţie şi problema salariilor din cercetare, care, în opinia lor, sunt o bătaie de joc. Liderii sindicali se declarau mulţumiţi parţial de rezultatele discuţiilor, dar spuneau că aşteaptă şi alte semne pozitive, pentru că s-au "săturat de promisiuni".

În aceeaşi zi, câteva zeci de sindicalişti din cercetare au pichetat sediul Ministerului, nemulţumiţi că autorităţile tergiversează finanţarea domeniului prin Planul Naţional II, precum şi pentru că Guvernul nu alocă separat buget pentru Cercetare.

În septembrie 2007, sindicaliştii au pichetat sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, principala nemulţumire fiind legată de modul în care aceasta se ocupă de privatizarea institutelor de cercetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul sindicaliştilor din cercetare-proiectare intră luni în greva foamei .
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul sindicaliştilor din cercetare-proiectare intră luni în greva foamei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte