Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hiperaciditatea gastrică, simptome şi tratamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aciditatea gastrică este o afecţiune cauzată de existenţa unui dezechilibru între mecanismele de secreţie a acidului în stomac şi mecanismele de protecţie a acestuia. Stomacul secretă un acid care ajută procesul de digestie, dar când glandele gastrice produc acid în exces, apare fenomenul cunoscut sub numele de aciditate, mai precis hiperaciditate gastrică. În cadrul acidităţii se produce o mişcare a sucurilor gastrice din stomac înspre esofagul inferior, fiind vorba de o situaţie ce apare în special când conţinutul de acid clorhidric se deplasează în sus, către esofag şi provoacă disfuncţionalităţi ale acestuia.

Simptome.

Aciditatea gastrică este asociată cu o serie de simptome, la apariţia cărora cel mai bine este să consultaţi un medic specialist. Printre aceste simptome se numără senzaţiile de arsură sau durere la stomac ce apar cam la o oră după ce aţi mâncat, senzaţia frecventă de foame şi durerea constantă în abdomen. În plus, aciditatea este "trădată" de simptome precum regurgitare, greaţă, gust amar în gură, vărsături şi scăderea poftei de mâncare.

Poate apărea de asemenea şi fenomenul de piroză, adică o senzaţie de arsură în piept, în spatele sternului şi în gât, determinată de iritaţia esofagului. Acest fenomen apare imediat după masă şi poate fi agravat de creşterea presiunii intra-abdominale când vă încordaţi sau când ridicaţi o greutate.

Aciditatea gastrică este asociată şi cu dispepsia, o senzaţie de durere sau arsură simţită în abdomenul superior, descrisă de multe ori ca o înţepătură în intestin. Hiperaciditatea gastrică poate apărea din mai multe motive, dintre acestea, principalul fiind, aşa cum am mai spus, funcţionarea incorectă a sistemului digestiv. Această tulburare mai poate apărea din cauza consumului excesiv de alcool sau în urma consumului de alimente bogate în grăsimi, mâncăruri de la fast food, prăjeli sau alimente foarte condimentate. Hiperaciditatea se poate declanşa şi dacă stomacul este ţinut gol pentru mult timp sau dacă obişnuiţi să săriţi peste micul dejun.

 

Prevenire.
Pentru prevenirea hiperacidităţii este suficient să evitaţi factorii cunoscuţi de risc, ca de exemplu consumul exagerat de alcool sau de alimente condimentate.

În cazul în care suferiţi deja de hiperaciditate gastrică, iată câteva sfaturi pentru tratarea acestei afecţiuni. Mâncaţi mere, pepene şi banane şi evitaţi mâncărurile prăjite, murăturile şi alimentele iuţi sau condimentate. Stabiliţi-vă un program de masă şi respectaţi-l întocmai, beţi cât mai multă apă şi nu săriţi peste mese. Renunţaţi la usturoi, ceapă, piper, ridichi şi varză şi mâncaţi mai multe legume verzi cu frunze. Obişnuiţi-vă să mâncaţi uşor pentru a permite sistemului digestiv să funcţioneze mai repede şi mai bine, şi nu în ultimul rând renunţaţi la ţigări şi la alcool.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hiperaciditatea gastrică, simptome şi tratamente.
 Vizualizări articol: 20997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 14 voturi
Hiperaciditatea gastrică, simptome şi tratamente2.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sfatul meu ... trimis de
( 8 mar 2008, 13:54:49
mai bine fara....mere si mai sigur dintre fucte puteti servi....banane , dar bananele trebuie sa fie cat mai...VERZI .

daca apare dureri din motiv de hiperaciditate , de regula o banana VERDE anihileaza durerea dupa 10-15 min.

cel mai bine e sa beti ceai din samanta de IN ( in latina SEMEN LINI ) !!!

1,5-2 linguri de samanta de IN se pun intr-un vas cu 200 ml apa calda care in prealabil a fost fiarta . vasul se acopera si se lasa cateva ore (4 - 10). dupa aceasta se fierbe "usor" timp de 7-10 minunte ( variatia de timpul de fierbere si de timpul care se lasa in apa calda depinde de vechimea inului ).

in principal se bea o cana din acest ceai (daca e posibil cu tot cu seminte daca nu , nu) seara inainte de culcare (dupa masa de seara , daca aveti ce servi la cina) si pentru cazurile mai agravate se poate bea 2-3 ori pe zi .

de retinut ca dimineate se bea pe stomacul GOL , iar seara inainte de culcare si recomandabil ca dupa servirea ceaiul
1.1  RE: Sfatul meu ... trimis de
( 8 mar 2008, 17:52:15
al doile sfat :

in fiecare dimineata timp 5-6 zile, inainte de masa cu 20 - 30 min , si bea un paharel de....alcool dublu rafinat (daca nu ma insel are 96% ) in cantitate de 30 ml.

apoi imediat trebuie sa te asezi in pozitia cu....PICIOARELE IN SUS (cel mai usor langa perete).

in prima zi are sa apara o durere ....PUTERNICA (alcoolul "arde" portiunea afectata de hiperaciditate) iar cu timpul aceasta durere va fi din ce in ce mai mica pana ....dispare.

atrag atentia ca alcoolul trebuie....servit rapid (o inghititura) iar apoi o cat mai mica ...gura de apa.

aceasta metoda e mai potrivita la....barbatii care in perioada respectiva nu conduc autovehicule si sant in concediu.

contraindicata la copii , femei care nu tin la alcool, la fel nu pot fi folosite si alte....medicamente de genul antibiotic.

ps. sa nu folositi aceasta metoda mai mult de 7 zile ca sa nu cadeti in....ALCOOLISM !!!!!

va asigur ca e o metoda de
2.   Da trimis de
( 8 mar 2008, 21:07:46
pentru hiperaciditate se foloseste cu succes famotidina, ranitidina si in nici un caz alcool in nici o cantitate, draga temida alcolul se foloseste in alte scopuri : bataia nevestei, copilului etc. petreceri si onomastici. in tratament medical apelati totusi la medicamente si nu la biter suedez sau ceaiuri care nu fac altceva decat sa produca dicomfort si cufureala. un medic va poate prescrie ,dupa o investigatie cu bariu tratamentul corespunzator.
2.1  RE: Da trimis de
( 9 mar 2008, 10:20:31
si tu zici ca mai bine sa folosim medicamente cu continut de....ALUMINIU ?

adevarat ca au momentan un efect pozitiv dar .....aluminiu (din continut) se depune in organism si te asigur ca te conduce la ....cimitir.
3.   Textul trimis de
( 8 mar 2008, 21:14:33
articolul e bun dar in prevenirea aciditatii gastro se INTERZICE alcool , cafea, tigara si se vor consuma cu precautie fructe anumite: banane, struguri, cirese. atentie merele ,prunele,visinele provoaca fermentatie , acid si parturi.
3.1  RE: Textul trimis de
( 9 mar 2008, 10:23:04
struguri , cirese ???!!!!

omule , tu stii ce vorbesti ?

daca strugurii sant buni , inseamna ca si....vinul ! !

vinul ...e cel mai contraindicat in hiperaciditate.
4.   Maalox trimis de
(10 mar 2008, 00:34:55
eu ma confrunt cu astfel de probleme. iau un medicament dupa masa, se numeste maalox. inca nu mi-a trecut in totalitate dar ma simt mai bine.
4.1  RE: Maalox trimis de
(10 mar 2008, 09:56:29
MAALOX-ul nu.....VINDECA !!!

el doar ....neutralizeaza aciditatea din stomac si nu elimina....CAUZA HIPERACIDITATII .

stii cum e cu MAALOX-ul ?? se ia o pastila ca sa..."UITI " pe moment ca esti....bonlav.

daca nu ma insel si asta contine ALUMINIU.
5.   Temida trimis de
(10 mar 2008, 09:48:05
pai atunci nu mancam pere?? ca se face tuica? eu am zis fructe nu ce se face din ele!!! asa ce facem nu mai mancam mancare ca din ea se face caca si inseamna ca mancam ****?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte