Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2008 - Anul XIII, nr. 57 (3738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai consideră că trebuie declanşată o anchetă parlamentară în cazul gripei aviare

Duminică, 9 Martie 2008 (13:48:46)

Senatorul PNL Norica Nicolai cere anchetă parlamentară pentru a se stabili dacă măsurile privind gripa aviară au fost operaţiuni menite să defavorizeze producătorii locali, iar fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, spune că Nicolai este "frustrată" pentru că n-a ajuns ministru.
  Senatorul liberal Norica Nicolai a declarat, sâmbătă, la Suceava, că este necesară o anchetă parlamentară, pentru a vedea dacă "această operaţiune care s-a numit gripa aviară în România" nu a fost o imensă operaţiune care să defavorizeze producătorii locali în beneficiul altor producători şi să lovească în industria specifică. Fostul ministru al Agriculturii Gheorgeh Flutur susţine că în această problemă au fost clarificate lucrurile, iar Norica Nicolai face astfel de declaraţii fiind "frustrată" pentru că nu a ajuns ministru al Justiţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Norica Nicolai a susţinut, sâmbătă, că ancheta parlamentară care se impune în cazul gripei aviare va trebui să se stabilească şi "beneficiarul multor sume de bani care s-au rulat în perioada post-declanşării gripei aviare" în legătură cu activităţile de prevenire.

"Au început o serie de investigaţii judiciare în care s-a dovedit clar că sunt o serie de firme care au fost mari beneficiare ale acestui eveniment care s-a numit gripa aviară în România. Va trebui să vedem de ce partide aparţin aceste firme şi cine sunt oamenii politici care au profitat", a spus senatorul PNL.

Nicolai consideră că obligarea Ministerului Agriculturii la plata unei sume de 30 de miliarde de lei vechi ar trebui să genereze, obligatoriu, o acţiune în regres împotriva fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, care este total răspunzător de această chestiune.

"Cer organelor de control să se sesizeze în legătură cu această acţiune care s-a numit gripa aviară. Cunosc bine o serie de elemente pentru că producătorii de carne de pui au fost în audienţă la mine în acea perioadă, au sesizat şi ei Ministerului că există posibilitatea unei confuzii clare într-o boală care nu era letală şi acest fenomen al gripei aviare şi vreau să vedem dacă laboratoarele româneşti au identificat corect virusul sau nu suntem în prezenţa unei ample acţiuni de fraudă atât a bugetului cât şi de blocare a acţiunii economice româneşti în beneficiul unor firme străine", a spus Norica Nicolai.

Ea a mai arătat că va trebui verificate şi care au fost importurile de carne de pui în perioada respectivă şi consideră că ar trebui ca şi SRI, Parchetul General şi Guvernul să declanşeze o acţiune "fermă".

Pe de altă, fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat că Norica Nicolai este "frustrată că nu a ajuns ministru al Justiţiei" şi reacţionează arătând ce ar fi dorit să facă dacă era ministrul Justiţiei.

"Pe problema gripei aviare îi sugerez să-l întrebe pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, care în 2006, a coordonat, o perioadă, acel Comandament. Să ceară doamna Norica Nicolai anchetarea premierului", a spus Flutur.

El a arătat că dacă este curioasă, Norica Nicolai poate să verifice ancheta făcută de Parlament în acest caz, unde sunt clarificate toate lucrurile.

"Prietenul ei, Remeş, nu găsea documentele în Minister pentru că avea de căutat caltaboşii, iar actualul ministru a găsit şi documentele şi a lămurit şi situaţia", a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai consideră că trebuie declanşată o anchetă parlamentară în cazul gripei aviare.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai consideră că trebuie declanşată o anchetă parlamentară în cazul gripei aviare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NOI trimis de
( 9 mar 2008, 14:28:36
SP[NE/MI CEVA NO[.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Costiţă de porc la grătar 4 porţii - 30 minute 1,5kg costiţă crudă de porc50 ml ulei1 ceapă6 roşii bine coapte1 linguriţă boia de ardei dulce1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi2 linguri muştar1 lingură zahăr brun1 linguriţă miere1 linguriţă rasă scorţişoară±... Citeşte