Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii feroviari anunţă grevă de avertisment miercuri, între 7.00 şi 9.00

Luni, 3 Martie 2008 (17:09:14)

Sindicaliştii feroviari nu s-au înţeles, luni, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte majorarea salarială, astfel că miercuri între orele 7.00 şi 9.00 vor declanşa greva de avertisment, câteva sute de trenuri urmând să fie oprite.
  Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Barna Tanczos, a spus luni, la finalul întâlnirii cu sindicaliştii, că ministerul a oferit sindicaliştilor o majorare de cinci la sută în aprilie şi cinci la sută în octombrie, ofertă cu care feroviarii nu au fost de acord.

"Sindicaliştii nu acceptă această ofert,ă deşi în opinia noastra este una corectă.", a declaral Barna Tanczos.

Totodată, secretarul de stat a spus că a cerut sindicaliştilor să modifice ora grevei de avertisment, pentru diminuarea pagubelor, explicând că între orele 7.00 şi 9.00 dimineaţa traficul este intens, iar întreruperea trenurilor în acest interval ar perturba traficul feroviar întreaga zi, însă sindicaliştii nu au fost de acord cu această modificare.

Barna a mai spus că marţi vor fi anunţaţi şi călătorii despre greva programată să aibă loc miercuri dimineaţă.

Preşedintele sindicatelor feroviare Mişcare - comercial, Gheorghe Popa, a spus, la finalul întrevederii, că sindicaliştii nu pot amâna greva de avertisment, aşa cum a cerut ministerul.

"Administraţia ne-a invitat azi (n.r. - luni) să ne ceară amânarea grevei până când Ministerul de Finanţe se pronunţă asupra bugetelor de la calea ferată, dar din 19 februarie, când am avut ultima întalnire cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe, aveau tot timpul să se pronunţe asupra acestor bugete, aşa că noi nu amânăm greva de avertisment de miercuri", a declarat Gheorghe Popa.

Pe lângă sindicaliştii afiliaţi la Mişcare - Comercial, se mai alătură şi cei din Federaţiile "Drum de Fier", Automatizări feroviare şi Elcatel. Mecanicii de locomotivă sunt singurii care nu declanşează miercuri greva, deoarece ei încă nu au parcurs paşii legali până la această formă de protest. Cu toate acestea, ei susţin că sunt alături de colegii lor.

Barna Tanczos a precizat că nu va mai exista o altă întâlnire cu sindicaliştii, până miercuri, pentru că oferta ministerului nu poate fi modificată, bugetul neputând să susţină o majorare mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii feroviari anunţă grevă de avertisment miercuri, între 7.00 şi 9.00 .
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii feroviari anunţă grevă de avertisment miercuri, între 7.00 şi 9.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte