Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Sub nicio formă nu se pot majora cu 18 la sută salariile ceferiştilor

Luni, 3 Martie 2008 (15:23:52)

 Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, că "sub nicio formă nu se pot majora cu 18 la sută" salariile ceferiştilor, pentru că orice creştere salarială trebuie corelată cu indicatorii macroeconomici, altfel ar însemna, în opinia demnitarului, că "se dau bani fără muncă".
  Ministrul Transporturilor a afirmat că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii sindicatelor din CFR la Ministerul Finanţelor în prezenţa ministrului Varujan Vosganian şi a precizat că Guvernul şi-a arătat toată deschiderea în ceea ce priveşte solicitările salariale.

"Dacă ei mişcă aceeaşi placă de patefon cu greva eu nu cred că este o soluţie de negociere", a spus ministrul, referindu-se la intenţia sindicatelor din CFR de a declanşa miercuri o acţiune de protest.

Ludovic Orban a mai spus că este "sătul" de ameninţările cu greva, subliniind faptul că nicio creştere salarială nu poate fi efectuată în absenţa unei productivităţi sporite a muncii.

"Orice majorare de salariu trebuie să ţină cont de indicatorii macroeconomici de la nivelul economiei româneşti, iar aceştia corelaţi cu indicatorii de productivitate, cifra de afaceri, duc la o creştere maximă pe care am stabilit-o în oferta noastră. Altfel înseamnă să dăm bani fără muncă", a spus Orban.

Ministrul Transporturilor a mai declarat că în prezent companiile de transport pe calea ferată derulează proceduri de cercetare a faptelor pe care greviştii le-au săvârşit declarând ilegal o grevă în 1 februarie.

"Se finalizează rapoartele, fiecare companie a derulat procedurile administrative de cercetare a faptelor şi o să luăm o decizie privind gravitatea sancţiunilor", a conchis Orban.

Nemulţumiţi de schimbarea ofertei de majorare a salariilor, în 1 februarie, la ora 7.00, feroviarii au declanşat o acţiune de protest. Astfel, timp de trei ore, trenurile nu au mai plecat din gări, iar casele de bilete au fost închise, protestul acestora ducând la nemulţumiri ale călătorilor care s-au văzut hnevoiţi să aştepte mai multe ore până la reluarea traficului feroviar.

Circulaţia trenurilor a fost reluată după trei orei, iar liderii federaţiilor sindicale feroviare anunţat că acţiunea a fost una voluntară.

Aproape 300 de trenuri, din care 194 de călători şi 96 de marfă, precum şi aproximativ 20.000 de călători au fost afectaţi de acţiunea angajaţilor feroviari, spuneau reprezentanţii companiilor feroviare.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, susţinea atunci că oprirea circulaţiei trenurilor nu a fost o mişcare spontană de protest, pentru că a debutat simultan în toată ţara şi a fost reluată tot simultan, la aceeaşi oră, adăugând că această formă de protest este ilegală. Ministrul Transporturilor precizat că este imposibil de crezut că aproximativ două mii de angajaţi au comunicat între ei astfel încât să-şi sincronizeze încetarea şi reluarea activităţii simultan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Sub nicio formă nu se pot majora cu 18 la sută salariile ceferiştilor.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Sub nicio formă nu se pot majora cu 18 la sută salariile ceferiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte