Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tandem PD-L pentru Rădăuţi: Olărean - primar, Carcalete - viceprimar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat-liberalii au început să-şi lanseze individual candidaţii la funcţiile de primar, după ce în urmă cu circa două săptămâni aceştia au fost prezentaţi cu toţii în cadrul unei acţiuni care a avut loc pe scena Casei de Cultură din municipiul Suceava.

Sâmbătă a fost lansat oficial în cursa electorală pentru alegerile locale din acest an candidatul la fotoliul de primar al municipiului Rădăuţi, deputatul Aurel Olărean. De fapt, a fost lansat tandemul Olărean - primar şi Petru Carcalete - viceprimar.

Evenimentul s-a desfăşurat la Casa de Cultură, într-o sală ornată cu baloane şi steaguri portocalii, în prezenţa preşedintelui organizaţiei judeţene a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, a prim-vicepreşedinţilor Radu Ursu şi Dumitru Pardău, a secretarului general şi secretarului general adjunct Marius Vatavu, respectiv Ioan Bălan, a vicepreşedinţilor Romică Andreica, Eugen Uricec, Vasile Andriciuc. De fapt, în prezenţa întregului birou judeţean de conducere, care a avut şi o şedinţă de lucru la Rădăuţi, alături de care s-a aflat şi primarul Ion Lungu.

 

„E vremea schimbării”

Acţiunea, care s-a desfăşurat sub sloganul „E vremea schimbării”, a decurs după un scenariu bine pus la punct. Senatorul Gheorghe Flutur, deputaţii Dumitru Pardău şi Romică Andreica, prim vicepreşedintele PD-L Rădăuţi, Petru Carcalete, vicepreşedintele Simion Sticleţ şi tânărul Adrian Puiu au transmis mesaje de forţă organizaţiei locale a partidului şi candidaţilor, îndemnându-i să „radă” tot la alegerile locale din acest an.

Personalitatea candidatului Olărean a fost evocată de preotul Anghel, care a adus în prim plan vocaţia de ctitor a acestuia, dar şi de un inginer de la Bucovina Tex, fabrica pe care o patronează Aurel Olărean, care a vorbit despre calităţile sale de bun organizator şi de bun familist. „Domnul Aurel Olărean mi-a spus aşa: Dumnezeu m-a ajutat foarte mult, nesperat. Nu a crezut, când a tras o linie, cât de mult i-a dăruit Dumnezeu. Mi-a spus aşa: Am să-i mulţumesc lui Dumnezeu făcând o biserică Rădăuţiului şi am să vreau ca ea să poarte ca hram pe Cuvioasa Parascheva de la Iaşi, în amintirea mamei mele”, a spus preotul Anghel.

Cel care a încheiat evenimentul a fost candidatul la Primărie, despre care prezentatorul a spus că pe vremea când naviga pe mările şi oceanele lumii era ancorat în porturi îndepărtate, iar acum este ancorat în realitate.

 

Voturi multe, pentru ca Flutur să ajungă preşedintele CJ

 „E vremea schimbării. E vremea schimbării pentru Rădăuţi, e vremea schimbării pentru Suceava şi e vremea schimbării pentru România”. Aşa şi-a început discursul Aurel Olărean. El a spus că municipiul Rădăuţi are nevoie de „un ritm nou” pentru că actuala administraţie locală „şi-a epuizat prospeţimea”.

„Mai mult, a devenit neglijentă faţă de problemele rădăuţenilor, a devenit închistată, nu reuşeşte să se adapteze la nou. Avem o administraţie locală obosită, fără proiecte noi. Pe lângă toate acestea, tot mai multe voci vorbesc de corupţia care a crescut în primărie, o corupţie despre care primarul în funcţie nu ştie sau se face că nu ştie”, a spus Olărean.

El a promis că va face şosea de centură, locuri de joacă, de parcare, locuri de muncă, va asfalta străzile şi va extinde aducţiunea de apă în toate zonele.

„Pentru aceste lucruri, dar şi pentru celelalte nevoi ale oraşului, mă voi bate cu pasiune”, a subliniat candidatul PD-L.

Olărean l-a asigurat pe Flutur că „va face toate eforturile” pentru a scoate un scor bun la votul pentru Consiliul Judeţean, astfel încât PD-L să obţină preşedinţia şi un număr cât mai mare de consilieri judeţeni. De altfel, acesta este unul dintre cele patru obiective ale PD-L Rădăuţi alături de câştigarea funcţiilor de primar şi viceprimar şi a majorităţii în Consiliul Local.

Olărean a prezentat şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local, printre care se regăsesc Petru Carcalete, Gheorghe Ardelean, Daniel Hrenciuc, Dumitru Mihailescu, Adrian Puiu, Simion Sticleţ, Dorel Donisan, Mariana Chindea, Paula Ciobîcă, Ştefan Rotaru.

 

Flutur l-a comparat pe Olărean cu „un mugure”

„Mai sunt 85 de zile şi trebuie să ştim şi un lucru, natura la 1 martie spune că trebuie întâi să apară muguri şi după acea frunze. Vă îndemn să turaţi motoarele şi mugurele care o să apară să-l cheme Aurel Olărean. Putem dovedi, chiar dacă alegerile sunt primăvara, că întâi sunt mugurii şi după aceea frunzele”, a declarat Gheorghe Flutur cu aluzie la candidatul PSD la primăria Rădăuţi, actualul primar Mihai Frunză.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tandem PD-L pentru Rădăuţi: Olărean - primar, Carcalete - viceprimar.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Tandem PD-L pentru Rădăuţi: Olărean - primar, Carcalete - viceprimar4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asteptam sa vedem ce va face PDL trimis de
( 3 mar 2008, 11:11:57
asteptam sa vedem rezultatele acestei echipe, care sigur va castiga primaria Radauti...speram sa nu dezamageasca, precum actuakla conducere....cum celelalte partide sunt slabe la radauti, neprezentand alternative viabile, asteptam o conducere locala a PDL....din lista prezentata, sunt oameni cu notorietate si competenti in domeniile lor profesionale...sa ii vedem si pe plan administrativ
2.   Prin hotarare judecatoreasca trimis de
( 3 mar 2008, 11:44:22
daca carcalete nu castiga prin electorat castiga prin hotarare judecatoreasca???
3.   MP3 trimis de
( 3 mar 2008, 12:02:37
care e functia importanta a preseditelui Consiliului Judetean? de a imparti bugete pentru fiecare domeniu si fiecare localitate, sat in parte .... hai sa analizam cunostintele in domeniu pentru capii de lista pentru acest "post" ... GHEORGHE FLUTUR de meserie AGRICULTOR si GAVRIL MIRZA de meserie ECONOMIST .... incercati sa ganditi .... mai simplu, cu alte cuvinte, CONSILIUL LOCAL propune, iar PRIMARUL executa ... iar intr'o sedinta a Consiliului Local sunt pe ordinea de zi 14 puncte ... iar primarul in fiecare luna cate executa? pe langa altele ... inceercati sa vedeti are sunt functiile presedintelui CJ, functia de consilier local si functia de primar ... fiecare ce trebuie sa faca .. si vedeti care si cum greseste ! @
4.   Interesant trimis de
( 3 mar 2008, 12:07:28
Ma mir ca Domnul Flutur il lauda pe Olarean..dupa ce in 2005 si 2006 il considera un infractor si un incapabil politic...cautati in arhiva ziarelor locale si nationale din anii 2005-2006. Ma mira falsul pragmatism si pura demagogie a domnului Flutur...observ ca e disperat sa obtina majoritatea primarilor si a Consiliului Judetean...Vorba aia "ca sa treci podul te faci frate si cu dracu".Sau poate o fi si frica de a obtine rezultate scazute ...si ca Basescu il va trimite la DNA???

4.1  RE: Interesant trimis de
( 4 mar 2008, 09:07:07
flutur pupa in c....r si pe marza si pe frunza numai sa-si poata ascunde HOTIILE CARE LE-A FACUT Iar lui Olarean ii da limbi acuma ca sa-i faca curatenie la locul de MUNCA unde a ramas murdarie inca de cand umbla OLAREAN cu porcareasa lui pe la stranduri.
5.   Atentie trimis de
( 3 mar 2008, 12:35:26
cum credeti ca va castiga alegerile olarean daca sunt organizate de primarul Frunza unde presedinti de centre de votare sunt doar angajatii primariei , care fiti siguri ca nu vor sa-si piarda locul cald si avantajele -un teren , un spatiu comercial ( asta daca a mai ramas ceva nevandut )daca vor proceda ca la alegerile din 2004 cand venea sefu de la primarie in control si trasa sarcini si se enerva foarte tare daca radioul era deschis pe TOP 91 pe atunci (postul lui olarean) asa ca deschideti ochii fiti pe faza sigur va pregateste Frunza -vesnic primar - ceva !
6.   Eroare gramaticala trimis de
( 3 mar 2008, 13:20:00
Studiati constructia "si mugurele care o sa apara sa-l cheme Aurel Olarean" si incecati sa idetificati eroarea
7.   Mistake(s) ... trimis de
( 3 mar 2008, 13:56:11
din nou, calitatea informationala si nu numai a articolelor lasa de dorit. e Preot Angel Prelipcean, nu Anghel.
8.   Iaca trimis de
( 3 mar 2008, 14:24:10
pe principiul "ce-a fost mai intai, oul sau gaina"... doar ca pe vremea cand apareau "frunzele", "mugurii" nu erau nici in faza de proiect. abia dupa mult timp "mugurele" s-a lansat la apa, inhaitandu-se cu recuperatorii vicoveni intru pedepsirea metresei marginene. sa votati bine!
9.   Preot Angel Prelipcean, trimis de
( 3 mar 2008, 14:40:38
Cucernice, ai intrat in Radauti, nu pentru merite sau medii deosebite ci fiindca cineva te-a recomandat nepot - preotul Ion Bighean. Nu ai sustinut nici concurs si nici examenul de capacitate preoteasca. Preoti cu multe si mari merite pentru Biserica, stau �n parohii de categoria a III-a sau misionare. Pentru acestea te iertam pentru ca nu esti vinovat. Vinovata este punga din care ti-ai platit postul. Si cine a umplut-o si cine a golit-o! Dar ca sa ajungi birjar la caruta electorala a unora, nu ti se poate ierta! Fa bine, �nainte de a cheltui cele 9 milarde lei primite in ianuarie, de verifica cum s-au topit cele 5 miliarde primite anul trecut de Fundatia particulara la care slujesti. Spune oamenilor ca dumneata nu esti preot al Bisericii Ortodoxe Rom�ne, ci a unei fundatii particulare. Suntem �n prag de post mare. Ai curajul sa tainuiesti minciuna ? Cinste dumitale, dar rade-ti barba si nu mai duce in eroare pe nimeni.
10.   Vai de mama lor trimis de
( 3 mar 2008, 17:02:34
ma copii ma, eu marele porc carcalete voi da in judecata statul roman si orasul radauti daca nu voi fi votat si cred ca voi castiga!!!!Alaturi de taranoiul transpirat de olarean si de mincinosul abandonat de bucuresti (flutur) voi face o echipa puternica .... la botosani LA PENITENCIAR!!!!!!!!
11.   OLY SI BUTERFLY trimis de
( 3 mar 2008, 18:07:10
nici ca se poate continut mai greu de suportat in hardaul pedelizdo-masochizto-liberal. tusea si junghiul, minciuna si huliganismul, olarean si flutur!

primul a omorat un om si a pus sa fie violata propria amanta care nu-i mai deschidea usa la miez de noapte. al doilea, cu dosare penale, apa - in loc de dezifectant la gripa aviara, amanta de la tineretul liberal, boala padurilor bucovinene.

asa ca, amndoi reprezinta "succesul fara tagada" al unei fratzii politice, curate precum picatura de zoaie din kurul unui maidanez bubos!

votati-i!!!
12.   Ce va spuneam.. trimis de
( 3 mar 2008, 23:32:03
Priviti-l pe Flutur Zarone la Robert Turcescu ,ce figura de r....t face! Acum incearca sa nege cu nerusinare racolarile pe care le face prin judet,deoarece ii oripileaza pe toti cu minciunile ce s-au prins de el ca scaiul de oaie. Se face ,dar ne si face de ris..
13.   Conul Gica stie ce face, nu e nevoie de pareri trimis de
( 4 mar 2008, 06:34:46
Hai sa nu punem la indoiala experienta lui Conul Gica, da? Ce zice el aia merge!

Si, voi zdrentelor PSD/PCR, clontzul mai mic, fiindca-mi treziti catzelul.

Nu mai vrem, si nu mai vrem, PSDul sa-l votam!

14.   A sosit ...toamna trimis de
( 4 mar 2008, 09:51:49
Tovarase FRUNZA cu tot respectul tin sa te anunt ca a sosit toamna ,frunza cade ,noi le stringem si le trimitem la...pensie.INTREBAREA mea este foarte simpla / chiar nu te-ai plictisit sa fii primar ,retragete si da posibilitatea si la altii sa-i vedem daca ceia ce promit vor face ,ce zici te prinzi ...
15.   Sunt un magarus trimis de
( 4 mar 2008, 18:13:00
recunosc ca toate cele scrise mai sus de mine sunt adevarate,dar sunt multe care nu le stiti.dar in campania asta am sa va dezvalui ce mare hot si bandit sunt in frunte cu toata armata mea de interlopi VA MULTUMESC
16.   Schimbare trimis de
( 5 mar 2008, 08:42:17
sloganul este vechi,dealtfel si hotii astia au vechime,sa vedem pe cine prostiti!frunza mereu tanar.

17.   Biscuiti,alegatori! trimis de
( 5 mar 2008, 23:25:13
sa fim seriosi!stiti cine e presedinte la pdl aripa tanara radauti?cercetati si minunati-va!!!!!!!!vai de capul nostru!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte