Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Milioane de persoane nu ştiu că suferă de diabet

Numai în Marea Britanie, aproximativ 60.000 de persoane nu ştiu că suferă de diabet, o boală cronică, ce nu poate fi tratată, dar poate fi ţinută sub control, potrivit unui studiu publicat în British Journal of General Practice.

La o privire atentă a fişelor medicale ale medicilor generalişti, s-a remarcat faptul că mii de persoane au trăit fără să le fie diagnosticată boala. Mulţi bolnavi nu au nici un simptom, alţii prezintă simptome nespecifice, precum oboseală şi letargie.

Alţi 500.000 de pacienţi constituie cazuri la limită, adică dezvoltarea bolii ar putea fi împiedicată dacă pacienţii ar primi sfaturi în legătură cu alimentaţia şi exerciţiile fizice.

La aceste cifre s-a ajuns după ce o echipă de specialişti a colectat datele despre 3,6 milioane de pacienţi înregistrate de 480 de medici generalişti şi le-a introdus într-un program de computer.

 

Schema studiului.

Specialiştii au fost interesaţi în special de glicemie, nivelul glucozei din sânge, care poate indica instalarea diabetului de tipul II. S-au eliminat pacienţii diagnosticaţi deja cu diabet şi cei care au făcut teste suplimentare şi nu au fost diagnosticaţi cu această boală.

Au rămas astfel 3.758 de pacienţi a căror glicemie indica diabet nediagnosticat şi 32.785 de persoane care constituiau cazuri la limită.

După o proiecţie la nivel naţional, s-a descoperit că este posibil ca aproximativ 60.000 de persoane să nu ştie că suferă de diabet.

Este posibil ca semnele să fi fost ignorate de medici pentru că rezultatele analizelor au fost investigate pentru cu totul alte boli sau simptome.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea Warwick, Universitatea Nottingham, Egton Medical Information Systems din Leeds şi Colegiul Imperial din Londra.

 

Programe alertă.

Cercetătorii spun că peste jumătate din medicii generalişti şi-au instalat un program de computer care îi avertizează dacă un pacient are diabet. Însă sistemul ar putea fi utilizat pentru a produce o listă de pacienţi cu risc.

Diabetul de tipul II este în creştere în Marea Britanie, boala fiind alimentată mai ales de obezitate, o problemă naţională. Specialiştii se aşteaptă ca numărul de cazuri de diabet de tipul II să se dubleze de la 2 la 4 milioane, până în 2010.

90% din pacienţii diabetici suferă de tipul II al bolii, care apare atunci când organismul îşi pierde treptat capacitatea de a procesa zaharurile. Nivelul zahărului în sânge creşte exagerat, multe din organe fiind astfel afectate. Printre complicaţii se numără orbirea, amputarea membrelor, maladii renale şi cardiace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milioane de persoane nu ştiu că suferă de diabet.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Milioane de persoane nu ştiu că suferă de diabet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte