Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România-Rusia, scor 11-8, în meciul doi la turneul preolimpic de la Oradea

Luni, 3 Martie 2008 (20:23:38)

Naţionala de polo a României a învins, luni, selecţionata similară a Rusiei, deţinătoarea medaliei olimpice de bronz, cu scorul de 11-8 (3-2, 5-3, 3-1, 0-2), în cel de-al doilea meci din cadrul turneului preolimpic de la Oradea.
  România a început mult mai bine decât în confruntarea cu Slovacia, din prima zi, marcând după doar două minute, prin Edi Andrei Dina. Ruşii au egalat prin Garbuzov, 1-1 (min. 4), iar elevii lui Vlad Hagiu au ratat apoi trei şanse de a marca, una fiind în superiorate numerică. Acelaşi Dina a majorat, la 2-1, cu un minut înaintea primei pauze, dar apărarea României a fost depăşită când mai erau 20 de secunde, 2-2. Andrei Buşilă a reuşit un gol de senzaţie la ultimul atac, iar tricolorii au intrat în pauză cu moral superior, 3-2.

Repriza secundă a debutat la fel de bine pentru români, care au marcat spectaculos, pe contraatac, prin Cosmin Radu (4-2, min. 10), după o pasă precisă a lui Iosep. Un minut mai târziu, Edi Andrei Dina a ajuns la cota 3 a golurilor (5-2, min. 11), dar Rusia a redus prin Eryshov (5-3, min. 12). Iosep a mărit din nou avantajul (6-3, min 13), în timp ce în poartă Nenciu Bertini a făcut minuni (cinci intervenţii). Ruşii au ripostat prin Zinnurov, 6-4, dar centrul Cosmin Radu a marcat la rândul său, 7-4 (min. 14). La pauza mare, tricolorii aveau trei goluri avans, 8-5, ultima reuşită a aparţinându-i lui Iosep.

Tiberiu Negrean a deschis runda a treia cu un gol pe contraatac, ce a animat tribunele, 9-5 (min. 19), stabilind cea mai mare diferenţă a partidei de până atunci. Ruşi au trecut la apărarea avansată, ceea ce a incomodat vizibil ofensiva României, dar nu pentru mult timp. Negrean a marcat pentru 10-6 (min. 21), după o minge recuperată de Buşilă. În poartă, Nenciu Bertini ajunsese la 11 şuturi apărate (14 în total), fiind aplaudat aproape la fiecare atac din finalul reprizei a treia. O boltă executată cu fineţe de Andrei Iosep a stabilit scorul ultimei pauze, 11-6, după trei reprize în care România a avut procentaj bun la aruncări, de 51 la sută.

În ultima rundă poloiştii români au încercat să-şi mai conserve forţele, prelungind atacurile cât mai mult, pentru a-şi păstra avantajul de cinci goluri. Au fost şi ratări copilăreşti, Cosmin Radu fiind autorul a două dintre ele, iar cu patru minute înainte de finalul meciului, tabela arăta 11-8, după două reuşite ale ruşilor. Tactica de a trage de timp a fost bună pentru România, care nu a marcat deloc în repriza a patra, dar a încheiat victorioasă, cu acelaşi scor, 11-8, în faţa Rusiei, care a câştigat medaliile de bronz la JO de la Atena.

Marcatorii echipei României au fost Dina şi Iosep, câte 3, Radu şi Negrean, câte 2, Buşilă 1, în timp ce Rusia l-a avut în prim-plan pe Rekecinsky, cu 2 goluri.

Echipa naţională a României va avea, în continuare, următorul program în grupa A : cu Brazilia (4 martie, ora 18.55), cu Grecia (5 martie, ora 20.25) şi cu Kazahstan (6 martie, ora 20.25). La 7 martie vor avea loc sferturile de finală (încrucişat, între locurile 2 ş 3 din fiecare grupă), la 8 martie semifinalele (în care se califică direct primele clasate în fiecare din cele două grupe, şi implicit la Jocurile Olimpice, urmând să joace cu câştigătoarele din sferturi), iar la 9 martie finalele turneului.

Rezultate înregistrate în prima zi a turneului : Brazilia-Grecia 6-15, Rusia-Kazahstan 19-4, România-Slovacia 7-6 (grupa A), Mexic-Macedonia 9-18, Iran-Italia 2-20, Germania-Canada 11-6.

Luni, până la ora transmiterii acestei ştiri, s-au jucat partidele: Kazahstan-Brazilia 6-9 (A), Macedonia-Italia 5-14, Canada-Iran 15-5 şi Mexic-Germania 1-29 (B), ultimul rezultat reprezentând scorul zilei. Mexicanii au marcat abia în ultima repriză, fiind conduşi în primele trei, cu 5-0, 8-0 şi 9-0, pentru ca ultima să se încheie cu scorul 7-1.

Sistemul de calificare la JO de la Beijing prevede că echipele ce vor încheia turneul pe primele patru locuri se vor alătura celorlalte opt deja calificate : Croaţia, Ungaria, Spania (primele trei locuri la Campionatul Mondial din 2007), China (naţiune organizatoare şi reprezentanta Asiei), Serbia (câştigătoarea FINA League 2007), SUA (reprezentanta continentului american), Muntenegru (reprezentanta Europei) şi Australia (reprezentanta Oceaniei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România-Rusia, scor 11-8, în meciul doi la turneul preolimpic de la Oradea.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România-Rusia, scor 11-8, în meciul doi la turneul preolimpic de la Oradea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte