Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Naţionala de amatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Suntem în stare să-l invidiem până la înjurătură pe cel care ia potul cel mare la loto. Fiindcă nu-i detectăm nici un merit în plus faţă de noi, ceilalţi. Totuşi, când vine vorba despre cineva hărăzit cu adevărat, încercăm sentimente alese. Nu cred că e cineva care să nu fi simţit simpatie, poate şi mândrie deopotrivă, pentru acel Costel, zidarul înzestrat cu voce divină. Mergând pe aceeaşi idee, oare câţi “Pavarotti” ai balonului nu se afirmă decât prin curtea şcolii pentru că n-au avut oportunităţi sau n-au ştiut să profite de ele?! Dacă la concursul din Spania s-au prezentat la preselecţie câteva mii de candidaţi, cred că de acelaşi succes s-ar bucura şi un concurs similar axat pe ideea alcătuirii unei echipe de fotbal constituită din tineri peste 20 de ani care să nu fie jucători activi la nici o echipă şi eventual nici să fi avut contract de jucători profesionişti vreodată. Televiziunile noastre cumpără tipare de reality show de peste ocean, în timp ce ideile creativilor noştri scot la iveală concursurile răcnite ale lui Dan Negru. La ce audienţă are fotbalul, ceva în genul “Vreau să fiu mare”, dar cu tineri peste 20 de ani, ar putea însemna o lovitură, asta pe lângă faptul că ar putea scoate la lumină măcar unul sau două diamante în stare brută. Punctul de plecare l-ar constitui o asociere între un club şi o televiziune. Dacă nişte oameni cu imaginaţie s-ar strânge la o bere ar putea concepe un proiect viabil. Eu îmi imaginez o jumătate de sezon cu regim de semicantonament, un lot complet de 18-21 de jucători şi un antrenor tot neprofesionist, eventual specialistul Gazetei care s-ar putea afirma în mod concret laolaltă cu echipa condusă de el (asta ar însemna ca ideea să fie adoptată de un anumit trust media). Pe lângă antrenamente, în fiecare săptămână s-ar susţine meciuri amicale cu echipe din primele două ligi sau chiar reprezentative de juniori şi naţională de tineret dacă sunt atraşi şi nişte federali în proiect. La final, clubul responsabil cu logistica ar avea prima opţiune de a propune câte contracte profesioniste consideră unor jucători, dar sunt convins că nici ceilalţi n-ar rămâne neofertaţi de alte cluburi. Dar deocamdată să-i ţinem pumnii tenorului nostru. Zi-le, Costelinho!
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naţionala de amatori.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naţionala de amatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte