Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Educaţiei ar putea participa la programul "European Schoolnet"

Luni, 3 Martie 2008 (19:33:18)

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului intenţionează să participe la programul European Schoolnet, care va asigura ridicarea calităţii educaţiei oferită în unităţile de învăţământ preuniversitar, taxa includerii României în acest program fiind de 60.000 de euro pe an.
  MECT a suspus dezbaterii publice, pe site-ul instituţiei, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea participării Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului la programul european European Schoolnet.

Potrivit Notei de fundamentare a proiectului, Consorţiul European Schoolnet este un organism fără personalitate juridică, deschis ministerelor educaţiei din statele membre ale Uniunii Europene, ale ţărilor parte ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, precum şi altor ţări europene sau organizaţiilor desemnate de sau reprezentând ministerele.

Parteneriatul EUN (European Schoolnet Initiative - o asociaţie internaţională non-profit) a fost statuat la 26 iunie 2002 de către autorităţile juridice belgiene, pentru reprezentarea legală a reţelei European Schoolnet.

Activitatea Consorţiului European Schoolnet se fundamentează pe mai multe documente ale Consiliului Europei şi ale Comisiei Uniunii Europene - Rezoluţia Consiliului Europei 6/mai 1996 referitoare la software educaţionale multimedia în domeniul educaţiei şi formării, Comunicatul COM (96) 471 transmis de Comisia Uniunii Europene Consiliului Europei, parlamentului European, Comitetului Economic şi Social şi Comitetului pe Regiuni referitor la Planul de Acţiune aferent iniţiativei europene legate de educaţie "Învăţarea in societatea informatizată"şi Rezoluţia Parlamentului European din 26 iunie 1997 asupra comunicatului transmis de Comisia Uniunii Europene asupra iniţativei "Învăţarea în societatea informatizată").

"Aprobarea, prin prezentul proiect de act normativ, a participării Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului la programul european European Schoolnet va putea asigura ridicarea calităţii educaţiei oferită în unităţile de învăţământ preuniversitar, prin atingerea şi materializarea obiectivelor pe care Consorţiul European Schoolnet le propune în cadrul programului, şi anume, susţinerea şi întărirea colaborării şi interacţiunii între şcolile din Europa pe baza noilor tehnologii de comunicare şi informare (TIC), susţinerea dezvoltării dimensiunii europene a educaţiei, diseminarea exemplelor de politici şi bune practici şi identificarea unor noi modele de învăţare în scopul dezvoltării studiului bazat pe noile tehnologii informaţionale; oferirea de servicii, conţinuturi şi instrumente de învăţare specifice noilor tehnologii informaţionale, cât şi facilitarea dezvoltării unei abordări comune în vederea asigurării interoperabilităţii prin intermediul unor standarde comune", susţine ministerul.

În evaluarea calităţii tipului de învăţare, predare, formare, evaluare propus de program, inclusiv în aprecierea excelenţei, se va avea în vedere progresul în îmbunătăţirea calităţii (care va fi continuu, permanent şi bazat pe dovezi), în privinţa nivelului de realizare a obiectivelor asumate, satisfacerii nevoilor beneficiarilor direcţi şi indirecţi de educaţie, iniţiativei, inovaţiei, creativităţii pe care procesul educativ trebuie să le determine, prin care acesta îşi motivează beneficiarii şi care se constituie ca exemplu de bună practică.

Prezentul proiect de act normativ are impact asupra îmbunătăţirii mediului de afaceri, prin creşterea nivelului de competitivitate şi de implicare a acestuia în asigurarea calităţii educaţiei.

Programul are un impact direct asupra comunităţii şcolare în ceea ce priveşte calitatea serviciilor educaţionale, optimizarea deciziei beneficiarilor în raport cu ofertele educaţionale ale diferitelor instituţii de învăţământ deopotrivă preuniversitar şi universitar, precum şi compatibilizarea standardelor educaţionale româneşti cu cele europene.

În ceea ce priveşte efectele indirecte, se va avea în vedere atât ridicarea nivelului informaţional al comunităţii, prin transformarea şcolii în factor de progres social, cât şi determinarea îmbunătăţirii calitative a cererii individuale şi comunitare pe piaţa muncii, se mai precizează în Nota de fundamentare.

Taxa de mebru al reţelei EUN este de 60.000 de euro anual, pentru 2008 aceşti bani fiind alocaţi MECT de la bugetul de stat, iar din 2009 vor fi prevăzuţi în bugetul MECT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei ar putea participa la programul "European Schoolnet" .
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educaţiei ar putea participa la programul "European Schoolnet"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte