Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Guvernul face tot ce poate pentru a facilita accesul oamenilor de afaceri turci în România

Luni, 3 Martie 2008 (13:52:17)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Guvernul român face tot ce se poate pentru a facilita accesul oamenilor de afaceri turci în România, amintind însă că Bucureştiul are obligaţii referitoare la regimul vizelor care decurg din statutul de membru UE.
  "Vă asigur că Guvernul român face tot ce se poate pentru a găsi soluţii destinate să uşureze deplasarea oamenilor turci de afaceri în România. În acelaşi timp, rog să se ţină cont de faptul că în calitate de stat UE avem obligaţii stricte asumate pe care trebuie să le respectăm", a spus Băsescu, în conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele Turciei, Abdullah Gul.

Băsescu a subliniat că răspunsul său nu este unul diplomatic şi a precizat că, "în mod cert", în interiorul obligaţiilor de stat UE România va încerca să găsească soluţii pentru facilitarea accesului oamenilor de afaceri turci.

Şeful statului a ţinut să precizeze, "în mod deosebit pentru presă", că solicitarea oamenilor de afaceri turci este justificată dat fiind faptul că aceştia au investiţii de peste 2 miliarde de dolari în România, iar Turcia este cel mai important partener comercial extracomunitar al României.

La rândul său, preşedintele turc a declarat că nivelul schimburilor comerciale dintre cele două ţări este în prezent de aproape 7 miliarde de dolari, obiectivul celor două state fiind ca până în 2010 acesta să ajungă la 10 miliarde de dolari.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că România va fi un susţinător constant şi fără rezerve al aderării Turciei la UE, "la momentul la care toate condiţiile de aderare vor fi îndeplinite". Băsescu a mai spus că l-a asigurat pe omologul său turc de disponibilitatea României de a pune la dispoziţia Turciei experţi care să ajute această ţară în vederea pregătirii pentru aderarea la UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Guvernul face tot ce poate pentru a facilita accesul oamenilor de afaceri turci în România.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Guvernul face tot ce poate pentru a facilita accesul oamenilor de afaceri turci în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte