Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Băsescu este obligat să se pronunţe în legătură cu alegerile anticipate

Luni, 3 Martie 2008 (16:57:18)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, că preşedintele Traian Băsescu are obligaţia constituţională să se pronunţe în legătură cu eventualitatea alegerilor parlamentare anticipate.
  Geoană a spus că PSD nu a luat încă o decizie cu privire la declanşarea alegerilor anticipate şi eventuala depunere a unei moţiuni de cenzură, el argumentând că social-democraţii aşteaptă mai întâi votul de marţi, din Camera Deputaţilor, asupra proiectului de lege privind introducerea votului uninominal.

Liderul PSD a motivat că votul de marţi asupra legii uninominalului va fi decisiv pentru clarificarea situaţiei politice.

Geoană a precizat că reprezentanţii PSD vor propune, în plenul Camerei, un amendament prin care şi preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin vot uninominal.

Preşedintele PSD a apreciat că, după votul de marţi asupra legii uninominalului, devine "obligatorie" adoptarea de către partide a unei decizii cu privire la eventualitatea declanşării alegerilor anticipate.

Geoană a mai spus că preşedintele Traian Băsescu are o obligaţie constituţională să se pronunţe, în faţa Parlamentului, pe tema anticipatelor.

Liderul social-democrat a invocat articolul 88 din Constituţie, care spune că şeful statului se adresează Parlamentului cu mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii şi a apreciat că, la ora actuală, "principala problemă a naţiunii este răspunsul clasei politice la blocajul instituţional care ameninţă ţara noastră".

Sper că (Traian Băsescu - n.r.) rămâne un partizan şi apărător fervent al acestui mecanism instituţional democratic", a adăugat Geoană.

El a spus că, în funcţie de răspunsul lui Băsescu la problema anticipatelor, celelalte partide se vor poziţiona şi ele.

Geoană a mai spus că, în funcţie de votul de marţi, din Camera Deputaţilor, asupra legii uninominalului, şi a atitudinii şefului statului privind anticipatele, PSD va convoca un Comitet Executiv, în următoarele zile, în care să adopte o decizie cu privire la anticipate şi, eventual, la moţiunea de cenzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Băsescu este obligat să se pronunţe în legătură cu alegerile anticipate.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Băsescu este obligat să se pronunţe în legătură cu alegerile anticipate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte