Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul interzice miniştrilor să aprobe bugetele firmelor de stat, din cauza costurilor prea mari

Luni, 3 Martie 2008 (17:04:57)

Guvernul nu va mai permite miniştrilor să aprobe, prin ordin, bugetele companiilor de stat şi pe cele ale autorităţilor subordonate, după ce anul trecut cheltuielile au fost supradimensionate, iar costurile salariale la aceste unităţi au crescut nejustificat în raport cu productivitatea muncii.
  Bugetele de venituri şi cheltuieli ale companiilor controlate de stat şi ale unităţilor din subordine vor fi aprobate prin hotărâre de guvern şi nu prin ordin al ministrului de resort, ca până în prezent, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Tot prin hotărâre de guvern va fi aprobat şi bugetul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, precum şi cele ale celorlalte instituţii care activează în domeniul privatizării.

"Bugetele au fost aprobate anul trecut prin ordin al ministrului sau al conducătorului instituţiei publice care coordonează activitatea acestor unităţi. Au fost constatate supradimensionări ale cheltuielilor cuprinse în bugetele acestora. Supradimensionarea a condus la un rezultat financiar diminuat, cu repercursiuni asupra veniturilor bugetului de stat, urmare a reducerii sumelor ce urmează să fie vărsate ca dividende şi impozit pe profit", au spus sursele.

Potrivit acestora, la societăţile cu capital majoritar sau integral de stat s-au constatat majorări nejustificate ale cheltuielilor cu salariile fără o susţinere economică corespunzătoare, respectiv o creştere a veniturilor şi a productivităţii muncii exprimate în unităţi valorice.

Societăţile controlate de stat, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi autorităţile publice centrale vor fi obligate să transmită Ministerului Economiei şi Finanţelor situaţiile financiare anuale pentru a fi avizate din punct de vedere al încadrării în nivelul veniturilor şi cheltuielilor cuprinse în bugetele anuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul interzice miniştrilor să aprobe bugetele firmelor de stat, din cauza costurilor prea mari.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul interzice miniştrilor să aprobe bugetele firmelor de stat, din cauza costurilor prea mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte