Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2008 - Anul XIII, nr. 44 (3725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu se declară deranjat de afirmaţiile lui Geoană despre "fesenişti"

Vineri, 22 Februarie 2008 (15:17:01)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat, vineri, deranjat de afirmaţiile făcute de preşedintele Mircea Geoană despre "fesenişti", la lansarea candidaţilor PSD pentru PE.
  Iliescu a ţinut să răspundă unui antevorbitor, care îi sugerase să nu mai "urecheze" public conducerea partidului, afirmând că a avut parte, în viaţa politică, de acuze şi de jigniri cărora nu le-a răspuns impulsiv nici atunci când au venit din partea unor membri ai conducerii partidului.

El s-a referit indirect la Vasile Dâncu, invocând o mai veche afirmaţie a acestuia, când a folosit sintagma „produs expirat” la adresa lui.

Iliescu a adus în discuţie „mentalitatea primitivă” a unora dintre membrii mai tineri ai PSD, amintind de exemplul lui Emil Cioran, care milita, la 20 de ani, pentru exterminarea fizică a celor mai vârstnici de 30 de ani ca soluţie pentru regenerarea societăţii.

„Unii nu ajung până acolo (la ideile promovate de Cioran – n.r.), dar nişte ecouri pot fi receptate. De aceea m-a surprins acel accent critic şi mă păştea un gând să mă adresez într-un mod dramatic partidului, să aleagă dacă mai au încredere în mine şi în ce reprezint eu, şi cei care cred că prezenţa mea este o piedică pentru partid”, a spus el.

Iliescu a continuat, afirmând că l-a deranjat faptul că preşedintele Mircea Geoană, la lansarea candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare, în prezenţa lui Traian Băsescu, a spus, după ce şeful statului afirmase că PSD s-a reformat, cu excepţia lui Iliescu, că PSD nu mai numără printre membri "fesenişti".

Iliescu a criticat şi faptul că, după şedinţele Biroului Permanent, "apar tot felul de ştiri parazite", şi a spus că îşi pune unele semne de întrebare în legătură cu cine manipulează "asemenea chestiuni" şi în interesul cui.

"Sunt asemenea elemente cu mentalitate de slugoi, care vor să slujească şeful sau şefii", a adăugat el, fără referiri concrete.

Ion Iliescu a fost criticat în mai multe rânduri de unii dintre liderii centrali ai partidului, care îi reproşau că, după şedinţele Biroului Permanent Naţional, face afirmaţii publice în care expune puncte de vedere contrare celor pe care le-a susţinut în BPN.

Primarul oraşului maramureşean Tăuţii Măgherăuş, Anton Ardelean, i-a cerut, la Consiliul Naţional al PSD, preşedintelui de onoare, Ion Iliescu, să nu îi mai "urecheze" pe liderii aleşi, deoarece "nu dă bine" în teritoriu şi a apreciat că nu este momentul revenirii în prim plan a lui Adrian Năstase.

"Mă adresez creatorului acestui popor PSD, preşedintele de onoare, Ion Iliescu. Cu înţelegere îi propun domnului preşedinte să înţeleagă că în partid există funcţii alese şi conducere aleasă. Dacă domnia sa urechează tot timpul actuala conducere aleasă de Congres, nu dă bine pentru unitate", a spus Ardelean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu se declară deranjat de afirmaţiile lui Geoană despre "fesenişti".
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu se declară deranjat de afirmaţiile lui Geoană despre "fesenişti"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe de somon cu tarhon 400g somon 4 linguri vin alb sec400g cartofi fierţi30g unt1 leg. mare de tarhon verde1 leg. cozi de ceapă verde1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie1 ou200ml ulei2 linguri fãină± sare, piper Puneţi feliile de... Citeşte