Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2008 - Anul XIII, nr. 44 (3725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele BRD critică relaţia BNR cu băncile şi funcţionarea Asociaţiei Române a Băncilor

Vineri, 22 Februarie 2008 (13:53:57)

Banca centrală are un dialog precar cu băncile comerciale, mai ales în privinţa elaborării reglementărilor bancare şi a modului de supraveghere, iar Asociaţia Română a Băncilor (ARB) nu reuşeşte să formuleze o poziţie comună, a declarat, vineri, directorul general al BRD, Patrick Gelin.
  "Sunt foarte critic în privinţa modului în care se face supravegherea bancară şi cum sunt elaborate reglementările, fără ca nimeni să ne întrebe. În privinţa politicii monetare a BNR eu cred că este şi a fost justă", a spus Gelin, în cadrul unui seminar economic.

El a arătat că întâlnirile avute cu banca centrală reprezintă, de fapt, o punere în temă a băncilor cu noile reglementări şi un monolog al oficialilor BNR. Directorul BRD a dat exemplu chiar ultima modificare elaborată de BNR privind provizioanele la creditele în valută.

Pe de altă parte, Gelin a criticat şi eficienţa ARB, afirmând că nu funcţionează ca o adevărată asociaţie care să apere interesele băncilor.

"ARB reacţionează bine doar pentru probleme extrem de tehnice, cum este sistemul de plăţi, Transford", a explicat oficialul BRD.

El a adăugat că acţionarii bănci străine au început să-şi pună amprenta pe relaţia dintre instituţiile de credit din România în astfel de probleme, preluând exemplul din ţările de origine.

"În ultima perioadă avem discuţii şi puncte de vedere comune cu BCR, Unicredit şi Raiffeisen, iar această poziţie comună a început să se resimtă în ARB", a afirmat Gelin.

Directorul BRD s-a referit şi la recentele declaraţii ale preşedintelui CEC şi ARB, Radu Gheţea, care a afirmat în presa centrală că ar fi benefică o reglementare prin care să se interzică creditarea în devize străine pentru clienţii persoane fizice care înregistrează venituri doar în monedă naţională. Gelin a arătat că o astfel de temă nu a fost abordată în cadrul ARB, iar lipsa unei poziţii comune a băncilor poate fi dăunătoare.

Oficialul BRD a mai spus că lipsa dialogului reprezintă o deficienţă care se manifestă la nivelul întregii ţări şi reprezintă un factor de frânare a economiei.

"Democraţia nu funcţionează bine decât prin dialog. Slaba comunicare reprezintă un handicap pentru dezvoltarea ţării", a mai spus Gelin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele BRD critică relaţia BNR cu băncile şi funcţionarea Asociaţiei Române a Băncilor.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele BRD critică relaţia BNR cu băncile şi funcţionarea Asociaţiei Române a Băncilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe de somon cu tarhon 400g somon 4 linguri vin alb sec400g cartofi fierţi30g unt1 leg. mare de tarhon verde1 leg. cozi de ceapă verde1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie1 ou200ml ulei2 linguri fãină± sare, piper Puneţi feliile de... Citeşte