Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2008 - Anul XIII, nr. 44 (3725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Amenzi pentru transportul produselor accizabile fără documente

Primirea produselor accizabile fără prezentarea documentului administrativ de însoţire a mărfii la destinaţie constituie contravenţie şi ar putea atrage sancţionarea cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei, potrivit unui proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului de Procedură Fiscală.

În categoria produselor accizabile intră alcoolul şi băuturile alcoolice, tutunul prelucrat şi produsele energetice, cu excepţia gazului distribuit prin sistemul de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice.

Totodată, netransmiterea, în termenul legal, a documentului administrativ de însoţire a mărfi, autorităţilor fiscale la momentul expedierii produselor accizabile în regim suspensiv constituie contravenţie, amenzile fiind cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

La contravenţii a fost inclus şi transportul de produse accizabile pentru care documentul de însoţire a mărfi este completat cu date incorecte sau incomplete referitoare la cantitate, cod sau mijlocul de transport.

 

Avizarea situaţiilor financiare, suspendată până în 2010

Obligativitatea certificării situaţiilor financiare anuale ale firmelor de către consultanţii fiscali ar putea fi suspendată până în 2010, potrivit unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codului de Procedură Fiscală.

Proiectul stabileşte că aplicarea prevederilor articolului conform căruia "declaraţiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de către un consultant fiscal, în condiţiile legii, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea" se suspendă până în 2010.

 

Ordinul pentru impozitarea primelor, la publicare

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat că a trimis, ieri, la Monitorul Oficial Ordinul 122 din 20 februarie prin care au fost eliminate prevederi contestate privind impozitarea primelor, corectând astfel ordinul precedent pe această temă.

Ministrul Păcuraru a precizat că a solicitat Monitorului Oficial publicarea cât mai urgentă a ordinului.

Prin Ordinul 122 din 20 februarie 2008 emis de ministrul Muncii au fost eliminate prevederi discutabile din punct de vedere al interpretării cuprinse în Ordinul ministerial emis în 8 februarie 2008 referitor la taxele pe venit.

Decizia emiterii unui nou ordin pentru eliminarea acestor prevederi a fost luată de comun acord cu reprezentanţii Camerei Deputaţilor.

Astfel, potrivit noilor prevederi cuprinse în Ordinul 122, vor fi exceptate de la impozitare cadourile în bani oferite în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului şi al sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor de 8 Martie sau cu alte ocazii. De asemenea, nu vor mai fi impozitate sumele primite în baza unor convenţii civile de prestări de servicii sau contracte de colaborare.

 

Patronatele, nemulţumite

Ordinul ministerial referitor la impozitul pe venit este o măsură luată pentru a "acoperi găurile negre rezultate din promisiunile electorale cu privire la creşterea pensiilor", dar fără fundamentare economică, şi care va duce la extinderea evaziunii fiscale, afirmă reprezentanţii patronatelor.

"Statul va afecta şi mai mult firmele de transport, care vor avea tendinţa să devină evazioniste. În loc să încurajeze trecerea pe cartea de muncă a unui salariu mai mare, încurajează subterfugiile", a declarat preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Directorul general al Patronatului Societăţilor în Construcţii, Adriana Iftime, apreciază că decizia luată de Ministerul Muncii nu are nici o gândire fundamentată pe vreun calcul. Ea a calificat măsura drept ridicolă şi periculoasă.

"Măsură luată la disperare", afirmă şi secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe de somon cu tarhon 400g somon 4 linguri vin alb sec400g cartofi fierţi30g unt1 leg. mare de tarhon verde1 leg. cozi de ceapă verde1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie1 ou200ml ulei2 linguri fãină± sare, piper Puneţi feliile de... Citeşte