Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barometru de opinie - România, ţara cu ponderea cea mai ridicată de „nemulţumiţi optimişti” din UE

Joi, 6 Decembrie 2007 (17:26:15)

România este ţara care are cea mai ridicată pondere de „nemulţumiţi optimişti”, de oameni care spun că trăiesc prost, dar speră că o vor duce mai bine dacă nu în anul viitor, cel puţin peste cinci ani, relevă Barometrul de opinie publică lansat, joi, de Fundaţia Soros.
 
  „România nu a ieşit încă din starea de societate de oameni preponderent nemulţumiţi. În ultimii zece ani, în mod constant, ponderea celor nemulţumiţi de propriul trai a fost cu cel puţin 19 procente mai mare decât ponderea celor mulţumiţi”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, sociologul Dumitru Sandu.

Potrivit acestuia, românul mediu nu este nemulţumit „pentru că aşa îi este firea”, ci pentru că economic lucrurile merg prost, starea de sănătate a populaţiei este precară şi pentru că instituţiile statului nu fac excepţie de la regula mersului prost.

„Avem, la nivelul Uniunii Europene, cea mai ridicată pondere de nemulţumiţi optimişti, de oameni care spun că trăiesc prost, dar speră că o vor duce mai bine dacă nu în anul viitor, cel puţin peste cinci ani”, a adăugat Dumitru Sandu.

Studiul Fundaţiei Soros mai arată că satisfacţia faţă de viaţă a fost sistematic mai mare în mediul rural decât în cel urban, până în 2002-2003. Ulterior, raportul s-a inversat, arătând că orăşenii devin mai mulţumiţi decât sătenii.

În privinţa proiectelor de viaţă pe termen scurt, rezultatele studiului arată că, în toamna anului 2007, 20% dintre români aveau în plan ca, în următorii doi-trei ani, să construiască sau să cumpere o casă. Pentru 14% dintre români, principala aspiraţie este să aibă o firmă proprie, iar pentru 12% - să plece la lucru în străinătate.

În ceea ce priveşte sărăcia, aceasta a înregistrat o descreştere accentuată, după anul 2000, pe fondul creşterii economice. De la „recordul” de opt milioane de persoane aflate în sărăcie absolută, în 2000, România a reuşit să ajungă la aproximativ trei milioane, în 2006.

Barometrul a fost realizat în perioada 10 - 22 octombrie 2007, pe un eşantion de 2000 de persoane, cu o eroare de reprezentativitate de +/- 2,2%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barometru de opinie - România, ţara cu ponderea cea mai ridicată de „nemulţumiţi optimişti” din UE.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barometru de opinie - România, ţara cu ponderea cea mai ridicată de „nemulţumiţi optimişti” din UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte