Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jenant

Legea, încălcată chiar în Palatul de Justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avocaţii fumului de ţigară. Holul Palatului de Justiţie din Suceava în zona unde se află birourile pentru avocaţi a fost transformat de ceva vreme într-un adevărat fumoar. Cei care încalcă legea cu bună ştiinţă sunt, de regulă, avocaţii fumători. Pentru aceştia, propriul viciu este mai presus de legea în numele căreia pledează zilnic în faţa completelor de judecată. O situaţie jenantă, mai ales că se petrece într-o instituţie unde legea ar trebui respectată şi nu ignorată.

Fumoarul din holul Palatului de Justiţie a fost improvizat de avocaţi la scurt timp după ce conducerea Tribunalului Suceava le-a alocat două săli, pe latura dinspre Aleea Trandafirilor.

Deşi în mod normal nu se jenează nici măcar de jandarmii care asigură paza instituţiei, ieri, prezenţa fotoreporterului cotidianului „Monitorul de Suceava” i-a deranjat vădit pe avocaţii fumători.

„De ce ne faci poze. Ai aprobare?”, au fost replicile date de avocaţi în momentul când au văzut aparatul de fotografiat îndreptat spre ei. Plăcerea fumatului a fost abandonată imediat de avocaţii în culpă, care au dispărut prin fum în direcţii diferite.

Reacţia de apărare a venit deoarece avocaţii ştiau că încalcă prevederile Legii 349/2002, care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

Ce spune legea

Articolul 3, aliniatul 2, din această lege prevede următoarele: „Fumatul este permis în spaţii special amenajate pentru fumat, cu respectarea următoarelor condiţii obligatorii: a) să fie construite astfel încât să deservească fumatul şi să nu permită pătrunderea aerului viciat în spaţiile publice închise; b) să fie ventilate, dotate cu scrumiere şi extinctoare şi să fie amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor; c) să fie marcate la loc vizibil, cu unul dintre următoarele indicatoare prin care să se indice: , , , <Încăpere în care este permis fumatul>, astfel încât orice persoană să poată fi avizată de faptul că numai în acel spaţiu se poate fuma”.

Pentru cei care încalcă această lege sunt prevăzute amenzi, dar, după câte se pare, nici unul dintre avocaţi nu a fost sancţionat pentru că a fumat pe holul Palatului de Justiţie din Suceava.

Fumoar creat abuziv

Conducerea Curţii de Apel şi cea a Tribunalului Suceava au negat că le-ar fi permis avocaţilor să fumeze pe hol.

„Nici nu ar fi posibil să se fumeze pe hol, pentru că legea nu permite. Noi am amenajat două încăperi pentru fumători la etajele superioare ale clădirii, iar la parter se poate fuma în curtea interioară”, a declarat Doru Bunduc, preşedintele Tribunalului Suceava.

Şi preşedintele Curţii de Apel, Cezar Hâncu, a explicat că există locuri special amenajate pentru fumători, dar sub nici o formă holul instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea, încălcată chiar în Palatul de Justiţie.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Legea, încălcată chiar în Palatul de Justiţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte