Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miron Cozma: Acţiunile minerilor au fost un răspuns la solicitările lui Ion Iliescu

Joi, 6 Decembrie 2007 (19:54:31)

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma susţine că acţiunile minerilor din iunie 1990 au fost un răspuns la solicitările lui Ion Iliescu de la acea vreme, iar aceştia nu au nicio vină pentru ce s-a întâmplat atunci, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  "Dacă am făcut ceva în ultimul timp, a fost să militez pentru a demonstra că minerii nu au nicio vină. Nu poţi condamna un om pentru că s-a lăsat manipulat să facă un lucru pe care-l făcea toată lumea. Dacă în 1990, în luna martie, minerii au primit toate drepturile, era normal ca în iunie 1990, când Iliescu le-a cerut, minerii să răspundă la solicitarea acestuia", a declarat, joi, la Petrila, Miron Cozma.

Potrivit sursei citate, adevăraţii vinovaţi sunt în libertate, iar minerii au fost găsiţi singurii "ţapi ispăşitori".

"Dramatic este că se văd numai minerii. Dramatic este că nu se văd cei care au fost şi sunt la un nivel foarte mare. Minerii nu sunt atât de inteligenţi ca dumneavoastră (jurnaliştii - n.r.) şi nu e normal să-i acuzaţi", a mai precizat Miron Cozma.

În acelaşi cadru, Miron Cozma a anunţat jurnaliştii că nu va mai face declaraţii de presă, de acum încolo urmând să discute doar cu şefii din mass-media de la Bucureşti, astfel încercând să evite "trunchierea adevărului" pe care el îl spune.

"Probabil că, din toată această discuţie, unii dintre dumneavoastră (jurnalişti - n.r.) veţi spune doar că Miron Cozma avea bluză frumoasă", a conshis fostul lider sindical.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma, eliberat din penitenciar la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a executat zece ani de detenţie, a ajuns, joi, puţin după ora 12.00, la Petrila, pentru a merge la mormântul părinţilor săi. Mama lui Miron Cozma a murit la un an după ce el a fost arestat, iar cererea de participare la înmormântare i-a fost respinsă.

Cozma a făcut un prim popas în Petrila la casa părintească, din colonia Brătianu, unde au mai sosit fratele, sora şi cele două nepoate ale acestuia. Cozma era însoţit şi de prietena lui, care a coborât dintr-un alt autoturism.

Fostul lider al minerilor poate să rămână în Petrila până la ora 23.00, când poate tranzita din nou municipiul Petroşani.

Miron Cozma a fost aşteptat, în jurul orei 13.00, la cimitirul din Petrila, de un grup de aproximativ 40 de persoane, majoritatea foşti mineri din Valea Jiului, care i-au scandat numele.

Cozma a primit aprobarea de la Poliţia Petroşani de a tranzita, joi, municipiul pentru a putea ajunge la mormântul părinţilor săi din Petrila.

Miron Cozma are interdicţie pentru o perioadă de cinci ani de a intra în Bucureşti şi Petroşani, el comentând această măsură complementară dispusă de instanţa supremă în februarie 1999, când l-a condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din septembrie 1991, soldată cu căderea Guvernului Petre Roman. Cozma a afirmat că există o decizie a Curţii Europene de la Strasbourg privind încălcarea dreptului la circulaţie, astfel că intenţionează să conteste măsura impusă de instanţa supremă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miron Cozma: Acţiunile minerilor au fost un răspuns la solicitările lui Ion Iliescu.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miron Cozma: Acţiunile minerilor au fost un răspuns la solicitările lui Ion Iliescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte