Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info Economic

Ministerul Agriculturii se răzgândeşte

Ministerul Agriculturii a modificat un proiect de ordin referitor la licenţele de fabricaţie a produselor alimentare, eliminând obligativitatea obţinerii unei astfel de autorizaţii în cazul birturilor, bodegilor sau a cabareturilor.

În proiectul iniţial era prevăzut că restaurantele, pizzeriile, fast-food-urile, dar şi cabareturile, bodegile, birturile, cantinele-restaurant sau gogoşeriile trebuie să obţină o licenţă de fabricaţie a produselor alimentare, de la Ministerul Agriculturii, dacă produsele pe care le fac sunt distribuite spre vânzare în magazine.

Franţa introduce taxa de înmatriculare

Franţa va introduce, din ianuarie 2008, o taxă suplimentară pentru înmatricularea vehiculelor care poluează mediul, în timp ce persoanele care vor cumpăra vehicule nepoluante vor primi un bonus.

Taxa, fixată în funcţie de concentraţia emisiilor de dioxid de carbon, va fi cuprinsă între 200 şi 2.600 de euro pentru prima înmatriculare, în timp ce bonusurile pentru vehicule nepoluante variază între 200 şi 1.000 de euro.

Este vorba de prima măsură concretă luată după conferinţa pe probleme de mediu organizată în octombrie la iniţiativa preşedintelui Nicolas Sarkozy.

Vehiculele vor fi considerate poluante dacă vor emite peste 160 de grame de dioxid de carbon la kilometru. Pentru vehiculele care emit între 130 şi 160 de grame de CO2 nu se va aplica nici o taxă, iar proprietarii nu vor primi niciun bonus. În schimb, vor primi bonusuri persoanele care cumpără vehicule care emit mai puţin de 130g CO2/km.

Cetăţenii străini îşi declară veniturile în România

O parte dintre cetăţenii străini care au locuit în România pentru mai mult de 183 de zile pe an, în mai mulţi ani consecutivi, ar putea fi obligaţi să depună în România, în 2008, declaraţiile de venit mondial, a declarat, ieri, Alex Massaci, director în PricewaterhouseCoopers (PwC).

"2008 este primul an în care străinii care au venit în România în 2004 sau înainte ar putea fi obligaţi să depună declaraţia de venit mondial în România. Trebuie să se gândească la rezidenţa lor fiscală", a afirmat Massaci.

Pentru veniturile anului 2007, regula este că dacă cetăţenii străini au stat trei ani consecutivi în România, în fiecare an mai mult de 183 de zile, sunt supuşi impozitării în România. Dacă alt stat îşi exercită dreptul de impozitare în funcţie de criterii precum domiciliul, rezidenţa sau sursa veniturilor, aceştia vor depune declaraţiile acolo, a spus Massaci. 

ANL a recepţionat 1.602 de locuinţe

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în perioada ianuarie-noiembrie, un număr de 1.602 de locuinţe, din care 285 de apartamente în luna noiembrie, unităţi finalizate în cadrul Programului Construcţii Locuinţe pentru Tineri şi destinate închirierii.

Programul se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au 3-4 etaje şi sunt împărţite în garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info Economic.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info Economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte