Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circa 12% dintre româncele cu vârste de 25-54 nu muncesc din cauza obligaţiilor familiale

Joi, 6 Decembrie 2007 (17:31:32)


Aproape 12% dintre româncele cu vârste cuprinse între 25 de ani şi 54 de ani erau inactive pe piaţa muncii, la nivelul anului 2006, peste media europeană, ca urmare a obligaţiilor familiale, România plasându-se astfel pe locul 11 în Uniunea Europeană în funcţie de acest indicator, potrivit Eurostat.

  La nivelul celor 27 de state membre ale UE, 10,7% dintre femeile cu vârste cuprinse în intervalul menţionat nu erau active pe piaţa muncii, se arată într-un studiu al Eurostat.

Datele Eurostat arată că anul trecut 27,4% dintre româncele cu vârste de 25-54 de ani nu aveau ocupaţie, faţă de 23,6% la nivelul UE, procentul înglobând atât femeile care stau acasă ca urmare a obligaţiilor familiale, cât şi pe cele care nu muncesc din alte motive.

Cea mai ridicată pondere din UE a femeilor care nu muncesc din motive de obligaţii familiale, de 45,9%, a fost consemnată de Malta, la polul opus situându-se Suedia, cu un procent de 2,1%.

Responsabilităţile familiale luate în calcul de Eurostat se referă la mariaj, sarcină, îngrijirea copiilor sau a altor membri ai familiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 12% dintre româncele cu vârste de 25-54 nu muncesc din cauza obligaţiilor familiale.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 12% dintre româncele cu vârste de 25-54 nu muncesc din cauza obligaţiilor familiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte