Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marea Britanie

Restricţiile pentru muncitorii români nu vor fi, deocamdată, ridicate

Restricţiile impuse muncitorilor români în Marea Britanie nu vor fi, deocamdată, ridicate, deoarece sunt în acord cu normele UE, a declarat premierul britanic Gordon Brown, la sfârşitul discuţiei cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful Guvernului de la Londra a arătat că modul în care muncitorii români se implică în dezvoltarea economiei britanice este apreciat, dar că fiecare stat are propria politică în domeniul forţei de muncă, iar recentele măsuri decise de autorităţile britanice în cazul muncitorilor români şi bulgari sunt în acord cu normele Uniunii Europene.

Brown a apreciat de altfel că şi România ar putea avea, în viitor, probleme similare în domeniul muncii de genul celor cu care se confruntă în prezent autorităţile britanice.

Solicitare.

Aflat, ieri, la Londra, premierul Tăriceanu a cerut eliminarea restricţiilor la angajarea muncitorilor români, arătând că menţinerea unor astfel de interdicţii poate încuraja "munca la negru" şi nu reprezintă o soluţie de rezolvare a problemelor pe piaţa muncii.

Tăriceanu a arătat că, în condiţiile în care cetăţenii români au dreptul la liberă circulaţie în Uniunea Europeană, este important ca şi restricţiile la angajarea acestora să fie ridicate.

El a arătat că acest principiu ar trebui respectat de altfel în toate statele membre UE în care există interdicţii similare pentru muncitorii români.

Premierul a explicat totodată că autorităţile de la Bucureşti nu doresc să încurajeze migraţia forţei de muncă din România, ci dimpotrivă, caută soluţii pentru ca muncitorii plecaţi în străinătate să revină în ţară.

Restricţiile continuă.

Guvernul de la Londra a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că va extinde, cel puţin până la sfârşitul anului 2008, restricţiile impuse cetăţenilor români şi bulgari care vor să muncească în Marea Britanie.

Autorităţile britanice au restricţionat accesul muncitorilor din România şi Bulgaria încă de la aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană, în ianuarie, ceea ce a reprezentat o schimbare a politicii "uşilor deschise" adoptate de autorităţile britanice faţă de alţi est-europeni. Londra revizuieşte anual aceste restricţii.

Potrivit dispoziţiilor actuale, muncitorii cu slabă calificare din România şi Bulgaria pot lucra în Marea Britanie conform unui sistem de cote, în industria de procesare a alimentelor şi agricultură. În acelaşi timp, imigranţii cu calificare superioară pot fi angajaţi pe un post numai dacă acesta nu poate fi ocupat de un cetăţean britanic.

Ministrul Imigraţiei, Liam Byrne, a declarat în urmă cu două săptămâni că este mult prea devreme pentru a evalua impactul afluxului de muncitori români şi bulgari pe piaţa muncii interne şi din acest motiv Guvernul de la Londra a decis să menţină restricţiile impuse la începutul acestui an.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restricţiile pentru muncitorii români nu vor fi, deocamdată, ridicate.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Restricţiile pentru muncitorii români nu vor fi, deocamdată, ridicate4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte