Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe capul poliţiştilor

Muncitori străini din Rădăuţi, pericol public pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre zecile de muncitori străini care lucrează pe şantierul firmei Egger din Dorneşti, o bună parte pot fi consideraţi un adevărat pericol public pe străzile din zona Rădăuţi.

La ieşirea de la serviciu sau la sfârşit de săptămână, mulţi dintre muncitorii străini de la Egger, sloveni, austrieci, nemţi, cehi etc., cazaţi fie pe la hoteluri sau apartamente închiriate din Rădăuţi, beau fără măsură şi, deşi abia se ţin pe picioare, se urcă la volan, ignorându-i parcă pe oamenii legii.

Nu mai departe de sfârşitul săptămânii trecute, trei maşini de poliţie l-au urmărit pe Mario Bayrak (25 de ani), cetăţean austriac, care, la volanul unei autoutilitare Renault Trafic, a refuzat să tragă pe dreapta, pe „Calea Bucovinei” din Rădăuţi, la semnalul unui agent de circulaţie.

Deşi, când a fost ajuns din urmă de poliţişti, austriacul şi tânăra rădăuţeancă din dreapta sa au blocat portierele şi s-au făcut că dorm, oamenii legii i-au trezit la realitate.

Poliţiştii aveau să afle şi motivul pentru care Mario Bayrak a refuzat să oprească pentru un control de rutină, după ce l-au pus să sufle în alcooltest. Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,52 la mie în aerul expirat.

Accident cu un ceh beat şi fără permis 

În evidenţele Poliţiei Rădăuţi au intrat în ultimele luni şase dosare penale în care sunt cercetaţi cetăţeni străini pentru tot felul de evenimente rutiere în care au fost implicaţi.

Janko Arko, de exemplu, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Slovenia, a fost şi el prins băut la volanul unui autoturism „Renault”, pe raza comunei Suceviţa. Slovenul  avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,80 la mie, iar când poliţiştii au vrut să-l ducă la spital, să-i ia probe de sânge, a refuzat.

Radek Toman, de 29 de ani, din Cehia, s-a urcat beat la volanul unui VW Transporter, deşi nu avea permis de conducere. Cehul era şi băut, aveau să afle ulterior poliţiştii rădăuţeni, după ce Toman a intrat cu maşina într-un tir şi a fugit apoi de la locul accidentului.

Beat la volan, a dat cu maşina peste o fetiţă

Peter Papke, de 56 de ani, din Germania, a intrat cu un Opel Vectra într-o căruţă. Nici căruţaşul şi nici cetăţeanul german nu au fost răniţi, însă acesta din urmă riscă închisoarea după ce a fost prins cu o alcoolemie de 0,93 la mie în aerul expirat.

Pe lista muncitorilor cercetaţi penal este şi Peter Gal’a, de 25 de ani, din Slovacia, care a dat cu un Ford Tranzit peste o fetiţă în vârstă de 9 ani. Accidentul s-a petrecut la Suceviţa şi, din fericire, victima a suferit doar leziuni uşoare. Totuşi, pe lângă acuzaţia de vătămare corporală, slovacul va fi cercetat şi pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală, după ce a fost dat de gol de alcooltest (0,59% la mie).

Victimele preferate ale hoţilor

Beţiile fără măsură la mii de kilometri de casă i-au transformat pe muncitorii străini şi în victimele preferate ale hoţilor.

Printre cei care au dat cu subsemnatul la Poliţie, în calitate de părţi vătămate, se numără şi doi austrieci, Thomas Meyer şi Michel Kuhn.

Primul a fost lăsat fără telefon mobil şi nici un leu în buzunare, după o noapte îmbibată în alcool, într-o discotecă din municipiul Rădăuţi.

La nici câteva zile, concetăţeanul său Michel Kuhn a trecut printr-o întâmplare asemănătoare.

Faptele s-au petrecut după acelaşi scenariu: la ieşirea din discotecă, austriecii, aflaţi într-o evidentă stare de ebrietate, au fost acostaţi de persoane necunoscute, care le-au furat portofelele în care aveau banii şi actele.

Făcut la buzunare cu cuţitul la gât

Michael Kuhn a fost jecmănit de 300 de euro şi 325 de lei, în timp ce se îndrepta spre hotelul la care era cazat. Austriacul era aşa de beat încât a transformat un simplu furt într-o tâlhărie, povestindu-le judiciariştilor rădăuţeni un întreg scenariu în care i-a fost pus cuţitul la gât şi a fost ameninţat cu moartea, în schimbul banilor. În realitate, aveau să stabilească poliţiştii, hoţilor nu le-a fost deloc greu „să-l facă la buzunare” pe austriac, acesta abia ţinându-se pe picioare.  

Pont pentru prostituate

Polişţiştii cred că şirul fărădelegilor în care vor fi implicaţi muncitori străini aduşi să lucreze la şantierul de la Dorneşti nu se vor opri aici şi, odată cu chefurile îmbibate cu alcool ale acestora, vor creşte şi constatările pe linie de prostituţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitori străini din Rădăuţi, pericol public pe străzi.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muncitori străini din Rădăuţi, pericol public pe străzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte