Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu i-a cerut lui Tăriceanu, pe 29 noiembrie, remanierea lui Chiuariu şi Păcuraru

Joi, 6 Decembrie 2007 (17:33:54)

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu, într-o scrisoare datată 29 noiembrie, să îi remanieze de urgenţă pe miniştrii Justiţiei şi Muncii, liberalii Tudor Chiuariu şi, respectiv, Paul Păcuraru, faţă de care se ceruse începerea urmăririi penale.
 
  Prezentăm integral scrisoarea adresată premierului de către de şeful statului, care a intrat în posesia MEDIAFAX:

"Stimate Domnule Prim-Ministru,

Din momentul în care v-am însărcinat cu formarea unui guvern, aţi condus două echipe de miniştri. În această perioadă, cinci membri ai cabinetelor pe care le-aţi condus fac obiectul unor cercetări în dosare penale pentru presupuse fapte de corupţie.

De asemenea, doresc să vă reamintesc faătul că în momentul de faţă aveţi în echipa guvernamentală pe care o conduceţi doi miniştri faţă de care Direcţia Naţională Anticorupţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mi-a cerut încuviinţarea urmăririi penale pentru fapte de corupţie încă din luna septembrie a acestui an. Este vorba de ministrul justiţiei, domnul Tudor Chiuariu şi ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse, domnul Paul Păcuraru.

În data de 4 octombrie a.c., ministrul justiţiei a iniţiat o ordonanţă de urgenţă care a fost adoptată de guvern şi care îl viza în mod direct. Această ordonanţă a desfiinţat Comisia specială însărcinată cu avizarea urmăririi penale a membrilor Guvernului făcând practic imposibilă urmărirea penală a membrilor Guvernului şi suspendând temporar o atribuţie constituţională a Preşedintelui României. Această stare de fapt şi de drept a fost constatată şi de către Curtea Constituţională care în data de 27 noiembrie a.c. a decis neconstituţionalitatea întregii ordonanţe de urgenţă a Guvernului emisă în data de 4 octombrie.

Gestul Guvernului pe care îl conduceţi a afectat grav credibilitatea actului de justiţie din România şi proiectează o imagine profund negativă a executivului român în rândul membrilor UE.

Având în vedere conduita Guvernului şi în special a miniştrilor vizaţi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de a încerca blocarea anchetelor penale şi obstrucţionarea actului de justiţie, consider că îmi revine o responsabilitate foarte mare în ceea ce priveşte asigurarea cetăţenilor că instituţiile statului, printre care şi Guvernul, acţionează în favoarea interesului public şi nu a intereselor personale ale celor care temporar îndeplinesc funcţii şi demnităţi publice.

De aceea, în virtutea atribuţiilor constituţionale pe care le am de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice, vă solicit asumarea responsabilităţii politice a situaţiei create şi remanierea urgentă a celor doi membri ai Guvernului, domnul Tudor Chiuariu, respectiv domnul Paul Păcuraru, faţă de care s-a cerut urmărirea penală pentru fapte de corupţie.

Traian Băsescu

Preşedintele României".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu i-a cerut lui Tăriceanu, pe 29 noiembrie, remanierea lui Chiuariu şi Păcuraru.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu i-a cerut lui Tăriceanu, pe 29 noiembrie, remanierea lui Chiuariu şi Păcuraru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte