Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung

Centrala termică, pusă în funcţiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua centrală termică a municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost pusă oficial în funcţiune miercuri la ora 14, cu oarecare întârziere faţă de termenul estimat chiar de premierul Tăriceanu.

Deşi a fost proiectată pentru a funcţiona cu gaz metan, în lipsa acestuia se foloseşte în prezent o soluţie alternativă realizată de primăria municipiului, iar centrala merge cu CLU.

„ Deşi au fost unele întârzieri şi încă nu s-a rezolvat totul în ce priveşte lucrările, eu sunt fericit că am reuşit să ne ţinem de cuvânt şi am pus în funcţiune centrala. Cu ajutorul Consiliului Local s-a găsit această soluţie şi câmpulungenii nu vor mai sta în frig. Pentru mine e cea mai fericită zi din an. Restul de operaţiuni nu mai ţin de noi, ci de eficienţa şi competenţa firmelor care lucrează în continuare”, ne-a spus primarul câmpulungean Gabriel Şerban.

Pornirea centralei a fost confirmată şi de administratorul proprietarului actual al centralei, Bucovina Ecotermgaz, Adrian Veleanu. Acesta nu a putut însă avansa un termen la care căldura va exista în tot municipiul şi a mai anunţat că se caută soluţii pentru ca noua centrală să fie trecută în proprietatea municipiului, „pentru că în fond este a câmpulungenilor”.

Termene amânate

Nu s-au finalizat încă toate operaţiunile pentru că nu toate firmele implicate s-au ţinut de promisiuni şi termene contractuale. Lucrările ce ţin de centrală şi reţele termice, executate de SC Loial Impex, precum şi pornirea centralei au fost realizate „la ceas”.

În schimb, specialiştii primăriei spun că firma bucreşteană „General Fluid”, care se ocupă de punctele termice şi contorizare, ar fi lucrat prost, nu a terminat ce avea de făcut şi nici nu se grăbeşte să remedieze deficienţele.

Bucle de contorizare cu probleme tehnice, puncte termice nefinalizate, lipsa probelor de casă, lipsa apei în circuite secundare sunt doar câteva dintre problemele pe care firma bucureşteană nu le-a soluţionat la timp şi a întârziat astfel aducerea căldurii în apartamente, spun câmpulungenii.

„Adevăr inexact”

Directorul general al firmei bucureştene, Gheorghe Sima, contactat telefonic, susţine însă că acest adevăr a fost inexact prezentat şi că firma sa nu a putut face unele operaţiuni din cauza frigului din punctele termice.

„Nu s-a putut urgenta pentru că lucrurile au un ritm ce nu poate fi forţat. De pildă, nu se pot încărca instalaţiile dacă în punctele termice nu e temperatura peste 0 grade, pentru că apare îngheţul. Acolo unde nu e altă sursă de căldură, nu se pot porni nici instalaţiile de dedurizare a apei. Nu s-au putut porni instalaţiile fără pornirea pompelor şi aşa mai departe. De mâine mobilizăm oamenii şi se trece la treabă. În plus, Bucovina Ecotermgaz ne-a cerut acum două săptămâni să închidem robinetele de intrare în subsoluri, pentru că nu se pot încărca instalaţiile dacă nu se verifică întâi în interior. Toate astea şi alte amănunte se vor face însă. Personal am stat 3 luni la Câmpulung, m-am legat afectiv de acest proiect şi  mă bucur că această centrală va funcţiona deplin şi cred că este un termen fezabil ca acest lucru să fie posibil de sărbători, cum estimează autorităţile locale”, ne-a declarat directorul Sima.

Spitalul Municipal, fără căldură

Reprezentantul primăriei municipale, ing. Ovidiu Corduneanu, ne-a comunicat şi în ce ordine vor fi pornite punctele termice ale municipiului.

„Totul era mai operativ dacă General Fluid era o firmă serioasă şi făcea la timp probele tehnologice şi verificările necesare. Oricum, noi vom pune în funcţiune punctele termice Runc, Stadion, Centru, Trandafirilor, Bodea I şi apoi Bodea II, chiar în această ordine. Până de sărbători, cca 400-600 de apartamente vor avea căldură. Există însă şi 35 de scări de bloc care au subsoluri inundate şi nu le putem încălzi deocamdată”, a spus Corduneanu.

În ce priveşte şcolile racordate la reţeaua centralizată, acestea vor avea căldură toate în curând, dar nu va beneficia de încălzire şi Spitalul Municipal.

„ Noi am dorit şi puteam să le oferim căldură şi la spital. Pentru asta trebuiau făcuţi 65 metri de reţea termică, asta însemnând o cheltuială de 1 miliard de lei vechi. Gestionarul întregului proiect, firma Bucovina Ecotermgaz, nu a dispus însă executarea acestei lucrări. Numai din acest motiv spitalul nu va avea căldură”, a mai precizat Corduneanu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrala termică, pusă în funcţiune.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrala termică, pusă în funcţiune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca in socialism trimis de
( 6 dec 2007, 14:56:53
Au promis "secretarului "general ca vor pune in functiune centrala termica si iata ca se "tin de cuvint" Aiurea ! Mai mare bataie de joc nici nu se putea.Dragi campulungeni aveti centrala dar nu aveti instalatii interioare de livrare a agentului termic. Oare cine este de vina ?? Voi dragi campulungeni care ati indurat cu stoicism trei ierni de frig,care v-ati aprovizionat cu lemne fara a sti ce surpriza "placuta" va pregatesc edilii alesi de voi .Tot voi sinteti de vina si pentru ca nu ati cricnit la atitea umilinte la care ati fost supusi. Si tot voi sinteti de vina pentru ca din 4 in 4 ani sinteti neinspirati si votati orbeste tot ce "straluceste" la prima vedere. Dormiti linistiti dragi campulungeni,alesii vostri "vegheaza" la linistea voastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte