Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Il Tempo: Tăriceanu a lansat "săgeţi neaşteptate", după discuţia aparent fructuoasă cu Romano Prodi

Joi, 8 Noiembrie 2007 (14:29:31)

Premierul român a lansat "săgeţi neaşteptate" după întrevederea de la Roma cu omologul său italian, în urma căreia cei doi păreau să fi găsit un consens, el insistând asupra "înţelegerii parţiale" şi a "tensiunilor care rămân" între Italia şi România, comentează Il Tempo în pagina electronică de joi.

  Cotidianul descrie cum, în urma întâlnirii de miercuri dintre Tăriceanu şi Romano Prodi, cei doi "păreau să fi găsit calea dreaptă a înţelegerii", semnând împreună o scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, în care îi explicau acestuia că problema romilor are o valenţă europeană.

"Prodi a vrut să-i dea asigurări premierului român, reînnoind prietenia dintre Italia şi ţara acestuia", comentează Il Tempo, insistând asupra bunelor intenţii ale părţii italiene şi rezultatelor promiţătoare ale discuţiilor dintre cei doi oficiali, care "au ajuns la mai multe acorduri", printre care trimiterea unor poliţişti români în Peninsulă, sporirea măsurilor de siguranţă la frontiere şi înmulţirea consulatelor româneşti din Italia.

"În timpul serii, însă, a sosit şi neaşteptata rafală de săgeţi din partea lui Tăriceanu", adaugă cotidianul, citându-l pe premierul român, care a declarat: "Climatul dintre cele două guverne este parţial liniştit. Totul a mers bine, dar nu pot să nu subliniez numeroasele declaraţii făcute zilele trecute de politicieni italieni care au aprins focul polemicilor, xenofobiei, cu accente fasciste pe care nu mă aşteptam să le aud în Italia."

Tăriceanu a atacat "din nou Italia şi mai ales pe Walter Veltroni" (primarul Romei - n.red.), susţinând: "Nu mă aşteptam la unele declaraţii ale primarului. M-aş fi aşteptat la mai multe posibilităţi de integrare pentru românii care trăiesc la Roma", conchide Il Tempo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Il Tempo: Tăriceanu a lansat "săgeţi neaşteptate", după discuţia aparent fructuoasă cu Romano Prodi.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Il Tempo: Tăriceanu a lansat "săgeţi neaşteptate", după discuţia aparent fructuoasă cu Romano Prodi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei