Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cota de lapte alocată investitorilor va fi suplimentată până la 20 noiembrie

Joi, 8 Noiembrie 2007 (14:31:13)

Fermierii care au investit pentru crearea sau extinderea unor exploataţii de producţie a laptelui vor primi o suplimentare a cotei de lapte alocate pentru livrări, până la 20 noiembrie, potrivit directorului general al Departamentului de Alocare a Cotelor de Lapte (DACL), Lucian Elisei.
 
Investitorilor le-a fost alocată o cotă de lapte de doar 40% din nivelul solicitat, iar în urma suplimentării cota fiecăruia va ajunge la 80% din cereri.

Cantitatea provine din rezerva pe care statul o are la dispoziţie - din cantitatea alocată pentru fiecare dintre cele două categorii de cotă, pentru vânzări şi pentru livrări la fabricile de procesare, un procent de 2% este reţinut şi considerat rezervă -, din cantităţile reţinute în urma tranzacţiilor de cotă - la fiecare tranzacţie 30% din cantitate este reţinută - şi din cantitatea rezultată ca urmare a renunţării la cotă.

"Noi am obţinut aprobare de la CE pentru a transfera rezerva de la vânzări directe la livrări, iar cele două rezerve, cât şi procentele reţinute din tranzacţii şi cantităţile rezultate din renunţarea la cotă vor fi folosite pentru suplimentarea cotei pentru investitori, până la 20 noiembrie", a spus Elisei la un seminar pe tema alocării cotei.

De asemenea, fermierii care şi-au început acticvitatea de producţie a laptelui în acest an de cotă, după 1 aprilie, vor primi cotă de lapte.

"În luna decembrie, în funcţie de ceea ce rămâne la rezervă după ce le dăm investitorilor, vom aloca şi acestor fermieri, care au solicitat circa 20.000 tone. Cota va fi alocată în funcţie de potenţialul de producţşie pe care îl au ei pînă în aprilie 2008, cînd începe noul an de cotă", a mai spus Elisei.

Cota de lapte a României este de circa trei milioane tone, dintre care 1,2 milioane de tone este alocată pentru livrări, iar 1,8 milioane de tone pentru vânzări directe.

Din datele DACL reise că mai mulţi fermieri sunt interesaţi de conversia cotei de vînzări directe în cotă pentru livrări.

Astfel, aproape 22.000 de ferme au trecut de la o cotă de lapte pentru vânzare directă la cotă pentru livrări, în timp ce numai 27 de producători au optat pentru conversia cotei de vînzări în cotă de livrări.

În total, 870.000 de producători deţin cotă de lapte în România.

Cota de lapte a României este sub potenţialul de producţie, situaţie întâlnită şi în alte state europene. Statele membre ale UE vor discuta anul viitor o suplimentare a cotei cu 2-5% pentru toate statele membre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cota de lapte alocată investitorilor va fi suplimentată până la 20 noiembrie.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cota de lapte alocată investitorilor va fi suplimentată până la 20 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei