Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grupul Gazprom este interesat să cumpere Romgaz

Joi, 8 Noiembrie 2007 (14:27:55)

Grupul rus Gazprom este interesat să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al Romgaz Mediaş, atunci când compania va fi scoasă la privatizare, potrivit Ministerului Economiei şi Finanţelor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, după o şedinţă a CSAT, că "este bine" ca statul să păstreze pachetul majoritar de acţiuni la o serie de companii din sectorul energetic, pe care şeful statului le consideră strategice, printre acestea figurând şi Romgaz.

În luna iunie, premierul Călin Popescu Tăriceanu afirma că Romgaz şi companiile din sectorul energetic încă neprivatizate îşi vor extinde investiţiile către ţările din regiune, pentru a creşte în valoare şi a fi vândute ulterior pe o sumă mai mare decât preţul care s-ar obţine în prezent.

Reprezentanţii Romgaz şi cei ai Gazprom discută de câţiva ani mai multe proiecte de investiţii, printre care construirea unui depozit de gaze la Mărgineni-Roman şi extinderea reţelei de tranzit a gazelor ruseşti prin România, însă până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord.

Romgaz este principalul producător de gaze naturale din România şi deţine şi cele mai mari depozite. Compania extrage anual peste şase miliarde metri cubi de gaze naturale, asigurând aproximativ jumătate din producţia internă, celălalt mare producător fiind Petrom.

Romgaz a înregistrat în primele opt luni ale anului o cifră de afaceri de 2,05 miliarde lei (626 milioane euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioadă similară din 2006, însă profitul net a scăzut cu 13%, de la 318 milioane lei la 275 milioane lei (83,9 milioane euro).

Gazprom, cel mai mare furnizor de gaze la nivel mondial, a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit net de 217 miliarde ruble (8,7 miliarde dolari), în urcare cu 14% faţă de perioada similară din 2006, şi venituri de 612 miliarde ruble (24,27 miliarde dolari), în creştere cu 4,4%, ambele rezultate fiind peste aşteptări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul Gazprom este interesat să cumpere Romgaz.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupul Gazprom este interesat să cumpere Romgaz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei