Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stan susține că PSD este pregătit pentru competiția electorală și că va avea candidat propriu la președinția României

Vineri, 12 Ianuarie 2024 (09:59:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că partidul său este pregătit pentru competiția electorală din acest an, indiferent dacă unele alegeri vor fi comasate sau nu. 

„Un partid nu trebuie să își facă strategia pe astfel de aranjamente pre-electorale, ci pe ceea ce a livrat și poate livra alegătorilor. Cei care insistă să se comaseze alegerile sunt cei de la PNL. PSD nu a inițiat nicio discuție în acest sens și nici nu a pretins ceva pentru a accepta propunerile de comasare ale PNL. De asemenea, PSD nu a cerut candidat comun la alegerile prezidențiale. Partidul nostru va avea propriu candidat”, a afirmat Stan. Acesta consideră argumentele PNL pentru comasarea alegerilor drept neconvingătoare, iar pe unele „de-a dreptul ridicole”, cu atât mai mult cu cât există precedente în care alegătorii au fost chemați de mai multe ori la vot într-un singur an electoral, „fără ca nimeni să se fi plâns de <oboseală electorală>”.

În ceea ce privește argumentul financiar, Ioan Stan spune că este „de tip sovietic”. „Dacă invoci economia la buget, cel mai eficient ar fi să nu se mai facă deloc alegeri, dar asta înseamnă moartea democrației. CCR a respins astfel de argumente când tot PNL a mai încercat comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Cât despre argumentul că e bine să comasăm alegerile de dragul elevilor, acesta este de-a dreptul ridicol”, a afirmat liderul PSD Suceava.

Senatorul Stan s-a referit și la scenariul demisiei președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că pentru PSD și „probabil și pentru celelalte partide politice” nu are nicio relevanță electorală. „Probabil singurul avantajat ar fi președintele PNL, care ar deveni președinte interimar al României, fapt care l-ar putea salva în cazul unui eșec electoral al partidului său la alegerile europarlamentare”, a mai declarat senatorul Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stan susține că PSD este pregătit pentru competiția electorală și că va avea candidat propriu la președinția României.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Stan susține că PSD este pregătit pentru competiția electorală și că va avea candidat propriu la președinția României1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei