Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedepse ușoare pentru doi agresori, care au lovit și o femeie. Unul dintre ei ar urma totuși să facă pușcărie

Vineri, 12 Ianuarie 2024 (16:05:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grav caz de agresiune petrecut la Capu Câmpului, tocmai în decembrie 2019, a ajuns aproape de finalul judecății.

La vremea respectivă, o tânără în vârstă de 25 de ani şi prietenul acesteia au fost bătuţi în plină stradă de doi indivizi care erau într-o stare avansată de ebrietate.

Doar unul dintre agresori ar urma să execute o pedeapsă în penitenciar, și asta pentru că avea deja o condamnare cu suspendare la data agresiunii.

Faptele s-au petrecut pe drumul comunal ”Isachia” din Capu Câmpului, când Alina Prelucă, de 25 de ani, fiica primarului din comună de la acea vreme, se întorcea împreună cu prietenul său, Octavian Popescu, cu maşina din oraş, bărbatul aflându-se la volan. La un moment dat, pe marginea drumului au văzut o maşină cu o roată căzută în şanţ, lângă gardul din apropiere fiind doi bărbaţi. Unul dintre ei a ieşit în drum, făcându-i semn şoferului să oprească, după care le-a reproşat celor doi că mergeau cu viteză mare. Tânăra aflată pe locul din dreapta a coborât geamul lateral, întrebându-l ce are de gând, însă în acel moment bărbatul, care se afla în stare de ebrietate, s-a apropiat de portiera ei şi a prins-o de gât. Prietenul fetei a coborât atunci din maşină şi a fost atacat de cei doi indivizi băuţi zdravăn, recunoscuţi atunci ca fiind Ciprian Moroşan, de 27 de ani, şi Adrian Parascan, de 29 de ani, ambii din Capu Câmpului, care l-au lovit cu pumnii şi picioarele. În timpul încăierării a fost lovită şi femeia.

 

·        O condamnare cu suspendare, a doua cu executare, dar nu definitivă

 

Anii au trecut de atunci, ancheta a înaintat în ritmul de melc devenit aproape o normalitate la noi, iar acum, în debut de 2024, așadar la mai bine de 4 ani de la agresiune, s-a ajuns și la condamnări.

Atacatorii au fost judecați separat, astfel că în cazul lui Nicolae Adrian Parascan Curtea de Apel Suceava a dat sentința finală încă de la sfârșitul anului trecut.  

Acesta a primit câte 9 luni de închisoare pentru cele două infracțiuni de lovire, fiindu-i aplicată pedeapsa de 1 an de închisoare, suspendată sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani.

Acesta nu va face așadar pușcărie dacă va respecta termenul de încercare și obligațiile și restricțiile impuse. 

În cazul lui Ciprian Alexandru Moroșan, acesta a primit pedepse asemănătoare, câte 10 luni de închisoare pentru faptele de lovire (asupra fetei și prietenului acesteia) și 5 luni pentru acte de distrugere asupra mașinii în care se aflau cei doi.

Ghinionul lui Moroșan, ca să spunem așa, este că avea o condamnare anterioară, cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului.

Cum a comis noi infracțiuni în termenul de încercare, inculpatul nu mai poate beneficia de suspendarea pedepsei. 

În urma contopirii, Moroșan a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, în regim de detenție. Această condamnare a fost stabilită de Judecătoria Gura Humorului în ședința de vineri, 12 ianuarie, și nu este încă definitivă.

Sentința poate fi atacă cu apel la Curtea de Apel Suceava.

În același dosar judecătorii au mai stabilit ca cei doi agresori să plătească daune morale și materiale de câte aproximativ 5.000 de lei pentru fiecare din cele două victime. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse ușoare pentru doi agresori, care au lovit și o femeie. Unul dintre ei ar urma totuși să facă pușcărie.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedepse ușoare pentru doi agresori, care au lovit și o femeie. Unul dintre ei ar urma totuși să facă pușcărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei