Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 7 (8536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Drăgușin, eroul zilei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-am plictisit de câte ori am scris despre felul în care presa de sport de la noi, fie ea scrisă sau radio-tv, abordează subiectul transferurilor de fotbalişti în ambele sensuri, adică şi ce aducem, şi ce (mult mai rar şi mult mai puţin) exportăm. Reducerea vânzărilor către lumea unde fotbalul este şi frumos, şi bogat are explicaţii simple: impresarii români au vândut fel de fel de "vopsiţi", inventând talent şi hărnicie acolo unde nu erau decât mingicărealăde doi bani şi golăneală. Până şi cei care aveau cât de cât calităţi şi darul muncii s-au dovedit, în imensa majoritate a cazurilor, perfect inadaptabili, tot din motive obiective: incapabili să se exprime, sălbatici în societate, educaţi la şcoalamanelelor şi a mahalalei, s-au simţit duşmăniţi de tot ce mişcă şi au revenit ultrarapid acasă, unde aceste "calităţi" trec neobservate, întrucât cam toţi le au în propriile bagaje! În mod neaşteptat, de puţini ani încoace, au apărut şi nişte puştani din alt aluat, care au fost acceptaţi în fotbalul adevărat, chiar dacă încă nu la echipe de mare anvergură, prin Italia, Spania, iar acum şi în Anglia. Acest Radu Drăgușin, din puţinele secvenţe în care ne-a fost adus pe ecran în afară meciurilor, s-a văzut că este un băiat absolut în regulă: serios, echilibrat, educat, cu bun-simţ, ba şi cu vocabular. Ca atare, interesul pe care l-a stârnit în Europa (aia bună!) nu este nicidecum surprinzător. Iar faptul că Tottenham şi l-a adjudecat finalmente după o dispută cu Napoli, Bayern şi (probabil) Barcelona ne bucurăşi ne dă speranţe într-o evoluţie pe măsuraaşteptărilor noastre. Nu am nicio îndoială că Radu Drăgușin se va impune şi acolo, cum a făcut-o şi la Genoa, iar dacă mai dă şi vreo două goluri cu capul (procedeul cel mai apreciat în Anglia) ca în cel cu Inter Milano, s-ar putea să-l vedem fie eternizat la Londra, fie căutat de Real, Barca, PSG ori Man City, echipe care nu se scumpesc când e să cumpere marfă de calitate. Bravo, Radule!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drăgușin, eroul zilei.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Drăgușin, eroul zilei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei