Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar clasat

Primarul de Rădăuți a fost declarat nevinovat în cazul accidentului rutier în care a murit o fată de 15 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dat la finele anului trecut soluție de clasare în dosarul în care actualul primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a fost cercetat pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident cu final tragic petrecut la sfârșitul anului 2019.

În decembrie 2019, la Sucevița, o fată în vârstă de 15 ani a vrut să traverse drumul naţional din localitate, DN 17A, prin apropierea unui magazin, însă nu pe trecerea de pietoni.

Bogdan-Andrei Loghin, care fusese viceprimar la Rădăuți în acea perioadă, aflat la volanul unei autoutilitare marca Ford Tranzit, se deplasa dinspre centrul localităţii spre comuna Marginea și nu a putut evita impactul cu minora care din păcate se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura, în dreptul magazinului La Doi Paşi.

Minora a fost lovită cu partea stânga-faţă a maşinii şi proiectată pe partea carosabilă. La locul accidentului au sosit în cel mai scurt timp autospeciale de la SAJ şi SMURD care i-au acordat primul ajutor, apoi au transportat-o pe minoră la Spitalul Municipal Rădăuţi, însă din cauza leziunilor deosebit de grave fata a murit la scurt timp la unitatea spitalicească din Rădăuţi.

Bogdan-Andrei Loghin, în vârstă de 38 de ani la vremea respectivă, a fost verificat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0.

Dacă încă de la început a fost destul de clar că accidentul s-a produs din cauza traversării neregulamentare, în accidentele de acest gen, mai ales când se produc în localitate și în apropierea trecerilor de pietoni, se pune în discuție și viteza cu care rula șoferul.

În caz de viteză mare se poate ajunge și la stabilirea unei culpe comune.  

Prin urmare, în acest dosar au fost dispuse mai multe expertize de specialitate.

Una din ele, de exemplu, a indicat că șoferul avea peste 60 de kilometri la oră la impact.

Conform răspunsului transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava la solicitarea Monitorului de Suceava, Bogdan Loghin nu a săvârșit fapta cu vinovăția prevăzută de lege întrucât, potrivit concluziilor Raportului de expertiză efectuat de specialiști din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice București, ”singura care ar fi putut evita producerea accidentului rutier este victimă minoră M.D.C., în situația în care aceasta nu s-ar fi angajat în traversarea drumului public, printr-un loc nepermis, ci pe trecerea de pietoni amplasată în apropierea locului accidentului, conducătorului auto neputându-i-se imputa nici o încălcare a dispozițiilor legale”.

Practic, concluzia este că impactul nu putea fi evitat chiar dacă șoferul ar fi avut sub 50 de kilometri la oră. 

De remarcat în sensul rău și faptul că ancheta unui astfel de accident s-a întins pe durata a fix 4 ani de zile, după ce dosarul a stat o bună perioadă de timp la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, fiind preluat apoi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Rădăuți a fost declarat nevinovat în cazul accidentului rutier în care a murit o fată de 15 ani.
 Vizualizări articol: 2379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Primarul de Rădăuți a fost declarat nevinovat în cazul accidentului rutier în care a murit o fată de 15 ani3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei