Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Traian Andronachi cere indisponibilizarea indemnizației primarului din Rădăuți

Vineri, 12 Ianuarie 2024 (21:11:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Andronachi, actual președinte al PSD Rădăuți și candidat de primar, a depus o solicitare la Primăria Rădăuți pentru a-și recupera sumele de bani pe care trebuie să le primească în baza unei hotărâri judecătorești prin care s-a decis că demiterea sa din funcția de manager al Spitalului Municipal Rădăuți este nelegală. Este vorba de o sumă de 1.092.693,31 de lei (peste 200.000 de euro), la care se adaugă dobânda, actualizarea cu rata inflației și costurile de executare silită. Trebuie spus că soluția prin care Traian Andronachi a câștigat procesul nu este definitivă, dar este executorie.

În documentul depus la Primăria Rădăuți în cursul zilei de vineri, executorii judecătorești au formulat următoarea solicitare: ”Urmare a cererii formulată de creditorul Andronachi Traian în dosarul nr. 96/2003, aflat pe rolul acestui birou, și în baza prevederilor 783 din Codul de procedură civilă, vă rugăm ca în termen de 5 zile de la primirea prezentei să procedați la indisponibilizarea și poprirea sumelor de bani prezente și viitoare din veniturile ce se cuvin debitorului Primarul municipiului Rădăuți până la concurența sumelor de 1.092.693,31 de lei ce reprezintă drepturi bănești cuvenite conform contractului de management nr. 9187/2020 pentru perioada cuprinsă între data de 10 martie 2021 și data reintegrării efective, actualizate cu indicele de inflație și cu dobânda legală aferentă de la data exigibilității acestor drepturi și până la plata lor efectivă și cheltuieli de executare silită conform încheierii din data de 03.01.2024. Sumele reținute se vor pune la dispoziția executorului judecătoresc în contul de consemnare deschis la Libra Bank”. Și în acest caz, încheierea de ședință prin care s-a dispus indisponibilizarea și poprirea este cu cale de atac dar este executorie.

Acțiunea executorului judecătoresc vine după ce Tribunalul Suceava a desființat Hotărârea nr. 99 din 5 martie 2021, adoptată de Consiliul de Administraţie al Spitalului ”Sf. Dr. Cosma şi Damian” Rădăuţi, prin care managerul de la acea vreme, Traian Andronachi, a fost demis. Judecătorul care a analizat dosarul a precizat că atât hotărârea menționată, cât şi procedura derulată în faţa Consiliului de Administraţie au fost nelegale. Ca atare, Traian Andronachi trebuie repus în funcție și trebuie să i se returneze toate drepturile bănești aferente. Soluția a fost atacată la Curtea de Apel Suceava, dar este executorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Andronachi cere indisponibilizarea indemnizației primarului din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Traian Andronachi cere indisponibilizarea indemnizației primarului din Rădăuți3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei